BES Batman emekçileri taleplerine ilişkin açıklama yaptı

BES Batman emekçileri taleplerine ilişkin açıklama yaptı
Yayınlama: 23.06.2022

BES Batman İl Temsilcisi Muhammed Zekeriya Özdil, kamuda israf, yolsuzluk, kadrolaşma, liyakatsız atamaların varlığından bahsederek yasama, yürütme ve yargının tek bir kişiye bağlanması ile ekonominin bu duruma geldiğini söyledi.

Batman’da BES Batman İl Temsilciği tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde basına açıklaması gerçekleştirildi. “İnsanca bir yaşam için direniyoruz” ve taleplerinin yazıldığı pankartın açıldığı açıklamaya Batman Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri katıldı. Açılamayı okuyan BES Batman İl Temsilcisi Muhammed Zekeriya Özdil, kamuda israf, yolsuzluk, kadrolaşma, liyakatsız atamaların varlığından bahsederek yasama, yürütme ve yargının tek bir kişiye bağlanması ile ekonominin bu duruma geldiğini söyledi. Taleplerini görmezden gelinmesine tepki gösteren Özdil, “Sorunlarımızın nihai çözümünün gerçek bir toplu sözleşme düzeni ve grev hakkımızla ilgili bir yasal düzenleme mümkün olacağını biliyoruz. Sabahın alaca karanlığında sokağa dökülen işçiler, kamu emekçileri, çiftçiler, yani üretenler biziz. Bizler sabahın sahipleriyiz. Hesap sormayı da biliriz. Yaralarımızı sarmayı da. Biz üretmezsek haya durur” dedi.

İktidarın sıkıştığında “Aynı Gemideyiz” söylemini kullanmasına tepki gösteren Özdil, “Kanadalı şair Cohen’in şiirinden bir bölümle cevap vererek açıklamamamızı bitiriyoruz. Herkes biliyor geminin su aldığını, herkes biliyor kaptanın yalan söylediğini, herkes biliyor zarların hileli olduğunu…” ifadelerini kullandı. Açıklama atılan “Direne direne kazanacağız” sloganı ile son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.