Beştaş: Özel Harekat Siirt Şube Müdürlüğüne kayıtlı 6 bin 643 kişi kentte oy kullanacak

Beştaş: Özel Harekat Siirt Şube Müdürlüğüne kayıtlı 6 bin 643 kişi kentte oy kullanacak
Yayınlama: 24.03.2024

Gazetecilerle bir araya gelen DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Özel Harekat Siirt Şube Müdürlüğüne kayıtlı  6 bin 643 seçmenin Siirt’e oy kullanacağını söyleyerek, “Haram oylara karşı helal oylara talibiz” dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Erzurum Milletvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Meral Danış Beştaş ve Siirt Belediye Eşbaşkan Adayları Sofya Alağaş ve Mehmet Kaysi, Siirt’te bulunan bir kafede yerel basınla bir araya geldi. Katılımın yoğun olduğu buluşmada basın mensupları merak ettiklerini sordu, adaylar cevapladı. 

‘EŞİT TEMSİLİYETİ ESAS ALIYORUZ’

İlk olarak DEM Parti Siirt İl Eşbaşkanı Eşref Tekin, huzurlu bir ortamda seçimlerin yapılmasını diledi. Siirt Belediye Eşbaşkan Adayı Sofya Alağaş projelerinin bir bütün olarak Siirt’te karşılık bulduğunu ve eğer hayata geçerse Siirt’in nefes alacağını belirtti.  Alağaş, “Eşit temsiliyeti ve eşbaşkanlığı esas alıyoruz. Kadın politikaları noktasında ciddi projeler geliştiriyoruz ve kadınların kendi zihinsel, fikirsel ve ekonomik savunmalarını geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Değişim için DEM’in gelmesi gerekiyor” diye belirtti. Diğer Eşbaşkan Adayı Mehmet Kaysi de vali ve kaymakamların AKP için çalıştığına dikkati çekerek, “Hiçbir vicdan, ahlak ve hukuk bunu kabul etmez. Onlar ne yaparsa yapsın biz kazanacağız. Herkes bunu iyi bilsin” dedi.

‘AFİŞLERİN YIRTILMASI MÜLKİ AMİRLERİN GÖZETİMİNDE OLUYOR’

Son olarak konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Meral Danış Beştaş, buluşmanın sebebini antidemokratik bir ortamda geçen seçimlerle alakalı olduğunu belirtti. Beştaş, billboardlardaki afişlerinin yırtılmasına dikkat çekerek, “Siirt gibi küçük bir yer de billboardlardaki afişlerin yırtılmasının kolluk gücü ve idare tarafından bilinmemesi söz konusu bile değildir.” dedi. Bu afişlerin yırtılmasının Siirt’teki mülki amirlerin denetiminde, gözetiminde olduğunu iddia ettiklerinin söyleyen Beştaş, eğer öyle değilse valilikten açıklama beklediklerini dile getirdi. Devamında Beştaş, “Bu aynı zamanda bir suç duyurusudur. Biz bu ilde iki vekil çıkaran, belediyesine kayyım atanan bir partiyiz ve aslında burada iktidarız. Ama bizim billboardlarımız yok. Bunu direk valiye soruyoruz.” diye ekledi.

‘6 BİN 643 SEÇMEN TAŞINMIŞ’

Kayyımların seçimi kazanmak için seferber olduklarını dile getiren Beştaş, kayyım olmanın yüz kızartıcı bir şey olduğunu onlarında bildiklerini söyledi. Bu yüzden kayyımların seçimi “kazanmak” istediklerini söyleyen Beştaş, “Dostlukta düşmanlıkta mertçe olsun” sözünü hatırlattı. Beştaş devamında şöyle konuştu: “Gelsinler çarpışalım, eşit olanaklarla, eşit şartlarda, hepimiz aynı şeyleri aynı oranda kullanalım ve gidelim halka bakalım halk kimi destekleyecek. Ama bunlar mert değil, bunlar namert. Çünkü iradeyi gasp etmenin başka bir yolunu arıyorlar. Geçen dönem yapmak istedikleri kaçak seçmenlerle seçimi kazanma şekline tekrar teşebbüs ediyorlar. Şimdi 6 bin 643 seçmen var ve bunlar 2023 seçimlerinde kayıtlı değildi. Bütün bu seçmenlerin kimlik bilgileri bizde mevcut. Bunlar resmi bilgiler, saklanamaz ve gizlenemez. Bütün bu seçmenler özel harekat ve askerlerden oluşuyor. Türkiye’nin bütün illerinden varlar, Sêrtliler yok bunların içinde. Farklı şehirlerden gelen bu insanlar gelip Sêrt belediye başkanını seçecekler, meclis üyelerini seçecekler. Bunlar hangi sıfatla burada diye sorduk ve bize ‘Bunlar seçimin güvenliğini sağlayacaklar’ dediler.”

‘KAÇAK SEÇMENLER 3 OKULDA OY KULLANACAK’

Beştaş, burada oy dengesini değiştirmek istediklerini belirterek zaten eşitsiz bir yarışın sonucunu belirlemek istediklerini aktardı. Bir araştırma yaptıklarını dile getiren Beştaş, seçimlerde oy kullanmak için gelecek olan seçmenlerin 3 okulda oy kullanacağını söyledi. Bu okulların isimlerini de paylaşan Beştaş, “Mehmetçik İlkokulu, Selahattin Eyyübi Ortaokulu ve İbrahim Hakkı İmam Hatip Ortaokulunda oy kullanacaklar. Kaç seçmen oldukları ve sandık numaraları da var elimizde. Denetim tam, sandıklar belli, oy kullanacak olanlar belli. Tam bir organizasyon. Eminim sandık kurulu başkanları, kurul üyeleri ve oraya bakacak personel dahil hepsi önceden tayin edilmiş. Ve o sandıklardan kime ne kadar oy çıkacak göreceğiz. Galiba birkaç vatandaş var araya karıştırmışlar” dedi.

‘İRADE HIRSIZLIĞI KORKUNÇ BİR SUÇ’

Tarihin böyle bir hırsızlığa şahit olmadığını söyleyen Beştaş, irade hırsızlığının korkunç bir suç olduğunu belirtti. Bütün bu kaçak seçmenlerin Özel Harekat Siirt Şube Müdürlüğüne kayıtlı olduğunu aktaran Beştaş, “Seçmen olmak için ikametgahının burada olması şart. Bunların ikametgahı nerede? Hukuk dışına çıktıklarını biliyoruz, yasadışı davrandıklarını biliyoruz ama yasayı, iradeyi, hukuku bu kadar katletmeleri bütün sınırları zorluyor. Sêrt’te tam tahmini 15 bin kolluk kuvveti var zaten. Sêrt’in bir kolluğa ihtiyacı yok, ekstradan bir özel harekatçıya ihtiyacı yok. Ayrıca seçimde büyük bir sıkıntı çıkmıyor. Sorun çıkaran kendileri zaten” diye konuştu.

‘BU HARAM OYLARA KARŞI HELAL OYLARA TALİBİZ’

Siirt’in 3 okulunda oy kullanacak olan devlet görevlilerine çağrıda bulunan Beştaş, “Oy kullanmayın, bir halkın kendi yönetimini belirlemesine engel olmayın” dedi. Beştaş, bahsi geçen seçmenlerin bir görevlendirmeyle oy kullanacaklarını belirterek, iktidarın yaptığı bir görevlendirme olduğunu dile getirdi. Beştaş, “Eğer oy kullanacaklarsa başka bir partiye oy çıkamaz” diyen Beştaş, “Eğer hepsini aynı sandığa değil de farklı bir okula, sandığa götürselerdi kimin kime oy verdiğini anlaşılmayacaktı. Biz bunun peşini bırakmayacağız. Kazanmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bu haram oylara karşı helal oylara talibiz. Bu haram oyların etkisini kırmak için oy vermeyen herkese mutlaka oy vermeleri gerektiğini söylüyoruz. Ve sadece oy vermekle kalmamaları gerektiğini, seçim günü sandıkların başından ayrılmamaları gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

‘MORALİMİZ YÜKSEK, GÜÇLÜYÜZ’

Ayrıca hareketli seçmenlere de çağrıda bulunan Beştaş, “Eliniz kanda bile olsa olağan bir durum hariç mutlaka 31 Martta Siirt’e gelip oyumuzu kullanalım. Gelin bu kendine her şeyi mubah görenlere cevap verelim. Defalarca verdik, bir daha verelim. Kayyım politikası çöktü, iflas etti. Bütün dünya kayyımların nasıl usulsüzlüklere imza attığını konuştu. Şimdide bu tür politikalarla sözde seçimi kazanmak istiyorlar. Biz buna izin vermemek için var gücümüzle çalışıyoruz. Moralimiz çok yüksek, güçlüyüz. Kenetlenmiş durumdayız” şeklinde konuştu.