Beştaş’tan Erdoğan’a ‘Demirtaş Kürt değil’ tepkisi

Beştaş’tan Erdoğan’a ‘Demirtaş Kürt değil’ tepkisi
Yayınlama: 24.10.2022

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Erdoğan’ın Demritaş için söylediği, “Bu adam Kürt değil” sözlerine tepki gösterdi. Beştaş, “Kafatasçı bir siyasetin dile dökülmüş hali. Nasıl bir ırk ataması yapıyor? Bunu tartışmayı bile zul kabul ediyorum” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısıyla gündemi değerlendirdi.

Meral Danış Beştaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dünkü Diyarbakır mitinginde Selahattin Demirtaş için söylediği, “Şu anda Edirne Cezaevi’nde olan zatın Kürtlük ile alakası var mı? Yok. Bu adam Kürt değil. Ama Kürt kardeşlerimi sömürüyor” sözlerine tepki gösterdi.

‘KAFATASÇI BİR SİYASETİN DİLE DÖKÜLMÜŞ HALİ’

Erdoğan’ın sözleri için “Kafatasçı bir siyasetin dile dökülmüş hali” diyen Beştaş’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Dün çokça hakaret etti. Demirtaş’a, Mithat Sancar’a… Kafatasçı bir siyasetin dile dökülmüş hali aslında.

Nasıl bir ırk ataması yapıyor? Hakikaten bunu tartışmayı bile zul kabul ediyorum.

Demirtaş’ı Kürt olduğu için yargılıyor, muhalif olduğu için yargılıyor, Kürt sorunun demokratik çözümünü savunduğu için yargılıyor, 4 Kasım 2016’dan beri rehin tutuyor ama hala onun üzerinden siyaset yapmaya devam ediyor. Hakikaten Allah akıl fikir versin diye söylemek istiyorum.

Diyarbakır’da yaşayan, büyüyen, mesleğini yapan Demirtaş’ı anlatmak için Diyarbakırlıları toplamış. Tabi orada Diyarbakırlı varsa. Bizim zihniyetimizde kafatasçılık yoktur.”