Biden, Suriye’de QSD kontrolündeki petrol bölgeleri için Trump’ın verdiği muafiyeti kaldırıyor

Biden, Suriye’de QSD kontrolündeki petrol bölgeleri için Trump’ın verdiği muafiyeti kaldırıyor
Yayınlama: 28.05.2021

ABD Başkanı Joe Biden’ın, Suriye’de Demokratik Suriye Güçleri ( QSD) kontrolündeki petrol bölgeleri için eski Başkan Donald Trump’ın bir ABD firmasına verdiği yaptırım muafiyetini uzatmayacağı bildirildi.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının konuyla ilgili, adı açıklanmayan bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Biden yönetiminin Suriye’deki petrol bölgelerine ilişkin yeni bir adım atmaya hazırlandığı kaydedildi.

Buna göre Biden yönetimi, geçen yıl Trump döneminde Suriye’deki petrol sahalarında iş yapabilmesi için Delta Crescent Energy adlı ABD’li enerji şirketine verilen yaptırım muafiyetini uzatmama kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığı, daha önce getirilen yaptırımlar kapsamında ABD’li firmaların Suriye’de enerji işi yapmalarını yasaklarken, Trump yönetimi Nisan 2020’de Delta Crescent Energy firmasına yaptırım muafiyeti getirmişti.

Habere göre, Biden yönetimi, Trump dönemindeki “Suriye’deki petrolü elinde tutma” politikasını artık takip etmediği için yeni dönemde QSD kontrolündeki petrol bölgeleri için verilen muafiyeti yenilemeyecek.

ABD’li eski büyükelçi James Cain ile eski ordu mensubu James Reese tarafından 2019 yılında kurulan Delta Crescent Energy adlı firma, Suriye’nin kuzeydoğusunda QSD kontrolündeki bölgelerde petrol çıkarma işlemi yapıyordu.

Eski Başkan Trump, Ekim 2019’da Amerikan askerlerinin Suriye’den çekilmesi talimatını vermiş, daha sonra bölgedeki petrol bölgelerinin kontrolünü elinde tutmak amacıyla sınırlı sayıda askerin orada kalması yönünde karar almıştı. (Sputnik) 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.