Buldan Batman’da konuştu: Tecridi kabul etmeyeceğiz

Buldan Batman’da konuştu: Tecridi kabul etmeyeceğiz
Yayınlama: 06.10.2022

BATMAN – Batman’da halk buluşmasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepki göstererek, “Hasta tutuklulara yaklaşımı da tecridi de Kürde yaklaşımı da kabul etmeyeceğiz” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisi tarafından Batman’da “Tecride, sömürüye ve savaşa hayır. Çözüm biziz” şiarıyla gerçekleştirilen halk buluşmasına katıldı. Buldan ve beraberindekiler kent girişinde kitlesel bir şekilde karşılandı. Uzun araç konvoyuyla birlikte kent merkezine doğru hareket eden partililer, yol boyunca “Bijî Serok Apo” sloganları attı. Partililer, Dörtyol’da bulunan parti binası önünde slogan, alkış ve zafer işaretleriyle karşılandı. Kitle, silahlı saldırıda katledilen Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi ve Jineoloji Dergisi editörü akademisyen Nagihan Akarsel’in fotoğrafları ile üzerinde “İmralı tecridine son” yazılı dövizler taşıdı. 

‘KÜRTLER DİRENMEYE DEVAM EDECEK’

Sık sık “Jin, jiyan, azadî”, “Bijî Serok Apo” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarının atıldığı buluşmada konuşan Buldan, Kürtlerin her yerde direndiğini söyledi. Buldan, “Sevgili halkımız bu ülkeyi yönetenler Kürdün iradesini de Kürdün mücadelesini de Kürdün direnişini de iyi bilir. Batman’da faili meçhullerin dönemini Mehmet Sincar’la başlattılar. Peki, başarabildiler mi? Hayır. Başaramadılar. Çünkü Mehmet Sincarlar milyonlar oldu ve bu mücadeleye devam etti. Ama onlar faili meçhullerine devam ettiler. Belki aynı yöntem değil ama zihniyet aynı. Anlayış aynı. Bir dönem sokak ortasında Kürtleri katledenler, şimdi Kürtlerin kemiklerini bir torbaya koyup babasına gönderenlerdir. Kürtlerin kemiklerini bir torbaya koyup annesine kargoyla gönderenlerdir. Biz bu mücadeleyi iyi biliriz. Biz bu anlayışı iyi biliriz. Biz Kürde yaklaşımı iyi biliriz. Ama onlar da şunu bilsinler ki; Kürtler mücadele etmeye de direnmeye de kazanmaya da başarmaya da devam edecek. İşte bundan korksunlar” diye konuştu.

‘SİZ KAYBETTİNİZ’

Tecridin yaşamın her alanında var olduğunu kaydeden Buldan, “Başta İmralı Cezaevi olmak üzere Sayın Öcalan üzerindeki tecrit başta olmak üzere Türkiye’deki bütün cezaevlerinde ve Türkiye’deki yaşamın her yerinde tecrit var. Cezaevlerinde insanlık dışı uygulamalar var. Cezaevlerinde hasta tutuklular başta olmak üzere, infazı bitip de salı verilmeyen, infazı bittiği halde cezaları devam ettirilen, infazları yakılan ve bununla birlikte özgürlüğüne kavuşamayan binlerce insan var. Onlardan sadece bir tanesi Aysel Tuğluk. Tuğluk  hasta olmasına rağmen tutuklu ve tahliye edilmiyor. Özgürlüğü sağlanmıyor. Bütün bunlara rağmen cezaevinde kalmaya devam ediyor. Biz bu ülkede hasta tutuklulara yaklaşımı da tecridi de savaş politikalarını da Kürde yaklaşımı asla kabul etmiyoruz. Kabul etmeyeceğiz. Bu iktidar şunu bilmeli ki, siz kaybettiniz ve kaybetmeye devam edeceksiniz. Sizin Kürde yaklaşımınız, kadınlara yaklaşımınız size kaybettiriyor. Cezaevlerindeki yaklaşımlarınız size kaybettiriyor” ifadelerini kullandı. 

‘ÜÇÜNCÜ YOL’UMUZ VAR’

Buldan, hiç kimsenin ezilmesine, zulüm görmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Emek ve Demokrasi İttifakı ile daha geniş kesimlerle ittifaklar oluşturacaklarını söyleyen Buldan, “Kürtleri göreceksiniz ve tanıyacaksınız. Alevileri görecekleriniz ve tanıyacaksınız. Ermeni ve Süryanileri bu ülkedeki farklı inançları ve mezhepleri göreceksiniz ve tanıyacaksınız. Ne Kürde, ne Aleviye, ne kadına, ne Ermeniye, ne de Süryani’ye zulüm yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Sizin bu yaklaşımınızı mutlaka ama mutlaka seçimlerde bitireceğiz. Batman halkı önünde bir kez daha söz veriyorum; Sevgili halkımız bu ülke halkları bu iki blok arasında bir tercih yapmak zorunda değildir. Bizim Üçüncü Yol’umuz var. Bu yol, Türkiye halklarının yoludur, adaletin, barışın demokrasinin yoludur. Yapılacak seçimde, tercih mutlaka ama mutlaka aydınlıktan yana olmalıdır” dedi.  

Buldan, “Batman halkına güveniyorum. Batman seçimlerde de üzerine düşen sorumluluk ve görevi en iyi şekilde yerine getirecektir. Bundan hiçbir şüphemiz ve kuşkumuz yoktur. Şimdiden herkese başarılar diliyorum. Yolumuz açık olsun, hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Önünüzde saygıyla, sevgiyle eğiliyorum” diye kaydetti.  (MA)