Buldan: Bize yönelik iftiralar cemaat döneminin iftiraları gibidir, abilerinden öğrenmişler

Halkların Demokratik Partisi eş başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor.

Buldan: Bize yönelik iftiralar cemaat döneminin iftiraları gibidir, abilerinden öğrenmişler
Yayınlama: 23.02.2021

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun iddialarına partisinin grup toplantısında yanıt veriyor. Buldan’ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

“AKP iktidarı Gare’de yaptıklarından da yapmadıklarından da sorumludur. 

İnsanların geçmişte olduğu gibi kurtarılmasına dair neden adım atılmadığı sorusuna iktidar yanıt vermelidir.

İktidar Gare konusunda çok açık suçludur. 

Amaçları Gare’de o insanları kurtarmak değildi. Operasyon değil başka bir yol mutlaka seçilmeliydi. 

2015’te benim de içerisinde yer aldığım Lice’de 3 uzman çavuş bizim girişimlerimiz sonucu kurtarıldı. O insanlar daha sonra bize ulaşarak teşekkür etti. 

13 insanın getirilmesi için parti olarak hükümete defalarca çağrılar yapıp girişimlerde bulunduk, dikkate almadılar. 

Gare’ye kendi iktidarlarını kurtarmak için gittiler. Gare’den siyasi bir zaferle ve müjdeyle dönmeyi umuyorlardı. 13 insanı siyasi amaçlarına feda ettiler. 

HDP kapatılsın korosu her gün gürültü çıkarmaya, Kürt düşmanlığı yaymaya devam ediyor. Varlıklarını HDP’nin yokluğuna bağlamış durumdalar. 

Gezdiği çukur kanallarında yalan rüzgarları estiren bir fotoğraf bakanı var. 

Bir vekil arkadaşımıza açıkça iftira atmaktan geri durmuyorlar. Güya HDP’li bir kadın vekil oraya gitmiş oradan talimat almış gerçekten pes doğrusu. Bizim milletvekilimiz Gare’ye gitmemiş, Gare’de bulunmamıştır. 

Bizim vekillerimizin o bölgede gidecekleri tek bir yer vardır Barzani ile görüşme yapmak üzere Erbil’dir. Vekillerimiz Erbil’e zaman zaman giderler. 

Bu telaş, kendi suçlarını örtbas etme telaşıdır.

Bize yönelik iftiralar cemaat döneminin iftiralarıdır. Bunlar cemaatteki abilerinden çok şey öğrenmişler. 

Bunların bir fotoğrafçı bakanları var; çözüm sürecindeki fotoğraflarımız üzerinden algı yaratma telaşında. Bu bakan, Erdoğan’ın koltuğuna açıkça göz dikmiş durumda. Kendi içinizdeki koltuk kavgasını açık yapın! Savaşınızı HDP üzerinden yürütmeyin. HDP buna izin vermez.

Bir defasında Kandil’de görüşme gerçekleştirirken üzerimizde iki İHA dolaşıyordu. Ankara’ya döndüğümüzde sorduk “Sizin güvenliğiniz için uçuyorlardı” dediler. Kandil görüşmelerini devletin güvenlik amaçlı uçurduğu İHA’ların altında gerçekleştirdik. Kayıtlarda mevcuttur.

Soylu efendi bak iyi dinle! Sana televizyonlarda gösterdiğin fotoğrafın hikâyesini de anlatayım. Kandil fotoğrafları PKK’den silahları bırakacaklarına dair mektupları aldığımız ziyaretlere aittir. Senin genel başkanın Erdoğan da heyecanla bu mektubu bekliyordu.

Bu da Dolmabahçe mutabakatının fotoğrafı. Burada kimin nerede oturacağını belirleyen Erdoğan’dır! O süreç halklarımızın geleceği için fedakârca yürüttüğümüz bir süreçtir. Bugün de olsa tereddüt etmeden aynı fedakârlığı yaparız. Yeter ki tek bir insanın burnu kanamasın.

Ne mutlu bize ki çözüm süreci boyunca bu ülkeye cenazeler gelmedi. Ne mutlu bize ki 3 yıl boyunca yürüttüğümüz onurlu bir duruş vardı ve bunun arkasındayız. Çözüm sürecinde bizlere neler vaat edildiğini yeri ve zamanı geldiğinde açıklamazsak namerdiz.

Gare’nin yaşandığı gün, Cumhurbaşkanı kararıyla enerji alanında 3 yeni yandaş şirket daha kuruldu. Kendilerine bir rant kapısı daha açtılar. “Bir yerde tilkiler vaaz vermeye başlarsa gözünüz tavuklarda olsun!” Bunlar ne zaman vatan, millet derse gözünüz cebinizde olsun!

Ölümler üzerine iktidar kurmak isteyenler bir bir gitti, siz de gideceksiniz. Kürt sorununun çözümsüzlüğünden zafer çıkmaz, iktidar çıkmaz! Bunu anladığınız gün zaten iktidardan gittiğiniz gün olacaktır. “

Ayrıntılar geliyor…