Çatışmalarda hayatını kaybeden askerlerin sayısı gizleniyor mu?

Çatışmalarda hayatını kaybeden askerlerin sayısı gizleniyor mu?
Yayınlama: 23.12.2023

Federe Kurdistan Bölgesi’nin Xakûrkê alanında yaşanan çatışmaya dair TSK, 6 askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı. ANF ise yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde 27 askerin hayatını kaybettiği iddiasında bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) operasyonlarını sürdürdüğü Federe Kurdistan Bölgesi sınır hattı dün yoğun bir çatışmaya sahne oldu.  Hakkari Dağ Komando Tugayı’na bağlı birlikler ile HPG’liler arasında Şemzînan (Şemdinli) ilçesi sınır hattında yer alan Xakûrkê (Hakurk) alanında akşam saatlerinde çatışma yaşandı. 

Yaşanan çatışmaya dair henüz resmi yapılmadan sanal medya platformlarında 6 askerin hayatını kaybettiği yönünde paylaşımlar yapıldı. Bu paylaşımlar sanal medya kullanıcıları arasında tartışmalara yol açtı. Kimi paramiliter hesaplar, bu yönde bilgiler paylaşanlardan paylaşımlarını kaldırmalarını isteyip tehditlerde dahi bulundu.

İlerleyen saatlerde Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada üs bölgesine yapılan saldırı ve akabinde yaşanan temasta 3 askerin hayatını kaybettiği, 4 askerin ise yaralandığı duyuruldu. 

Bakanlık, sabah saatlerinde yaptığı ikinci açıklamada ise bu kez yaralı 3 askerin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını duyurdu.

İSİMLERİ AÇIKLANDI

Hayatını kaybeden askerlerin isimleri Piyade Teğmen Ramazan Günay, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca, Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu ve Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşın olarak açıklandı. 

ANF: 27 ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Bakanlık çatışmada toplam 6 askerin yaşamını yitirdiğini açıklarken, Fırat Haber Ajansı (ANF) dikkat bir haber servis etti. ANF, yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, çatışmada 27 askerinin hayatını kaybettiği iddiasında bulundu. 

Bu haberden saatler sonra HPG Basın İrtibat Merkezi’nin açıklaması ANF’de yer aldı.  Açıklamada, Xakûrkê’de yaşanan çatışmada 27 askerin hayatını kaybettiği kaydedildi. 

BAŞKA BİR ÇATIŞMA DAHA YAŞANDIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ

Ayrıca dün Metîna alanında da çatışma yaşandığı belirtilen açıklamaya göre, burada da 9 asker yaşamını yitirdi.

Xakûrkê (Hakurk) alanında yaşanan ve yine Metîna alanında yaşandığı belirtilen çatışmaya dair ortaya atılan iddialar ve yaşamını yitiren askerlere ilişkin öne sürülen bilgiler kuşkulara neden oldu. (MA)