Cizrelilerden HDP’ye yönelik saldırılara tepki: Bizler çaresiz değiliz her zamankinden daha fazla güçlüyüz”

Cizrelilerden HDP’ye yönelik saldırılara tepki: Bizler çaresiz değiliz her zamankinden daha fazla güçlüyüz”
Yayınlama: 07.05.2022

HDP’ye yönelik saldırılara tepki gösteren Cizreliler, 1990’lı yıllardaki saldırıları hatırlatarak, ‘Kürt’üz, saldırılarınızdan korkmuyoruz’ mesajı verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’ne yönelik polisin provokasyon girişimi ve Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran’ın tehdit edilmesine tepki gösteren Cizreliler, saldırıların 1990’lı yılların devamı olduğunu söyledi. 

‘KAOSUN ÇÖZÜMÜ HDP’DİR’

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın iktidarını sürdürmek için HDP’yi hedef aldığını söyleyen Bilal Aydemir (35), “Yıllardır Kürtler ve HDP üzerinden saldırılar yapıyor. Kürt halkı bu saldırılar karşısında tavır sahibi olmalıdır. Tayyip Erdoğan kendi iktidarını korumak için saldırıyor. Bu saldırılarla iktidarını güçlendirmek istiyor. Varlığını bu şekilde sürdürüyor. Oyları azaldığı için saldırıyorlar. HDP halkın partisidir. Bu parti içinde Kürt, Türk, Çerkez ve Laz’lar var, halklar var. HDP bütün uluslara demokrasi istiyor. Bu yüzden saldırıyorlar. Bu savaşın, kaosun çözümü HDP’dir. HDP’yi kapatmak çözüm değildir. Bizler çaresiz değiliz ama her zamankinden daha fazla güçlüyüz” dedi.

‘SİSTEMLERİ KÜRT DÜŞMANLIĞI ÜZERİNE KURULU’

HDP’nin halkın hakkını savunduğunu ve bu nedenle saldırıların arttığını dile getiren Beşir Doğan (45), “Onlar saldırdıkça, HDP daha fazla büyüyor. HDP halklar arasında ayrım yapmıyor. Bütün halklara aynı temelde yaklaşıyor. Ama AKP öyle değil. Eğer AKP’li değilsen, seni sevmezler. Hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız. Bir AKP’liye verdikleri değeri, bizlere de vermelidirler. Ben sana oy vermiyorum diye vatandaş olmuyor muyum? Sistemleri Kürt düşmanlığı üzerine kuruldu. 7’den 70’e bütün Kürtleri düşman olarak görüyorlar. HDP’yi kapatsa da biz oyumuzu onlara vermeyiz. HDP haksızlığı, hukuksuzluğu kabul etmediği için saldırıyorlar” diyerek tepkisini dile getirdi. 

Cizre

‘HDP BİZİM PARTİMİZDİR’

Düşünce ve ifade özgürlüğünün tamamen ortadan kaldırıldığını söyleyen Hasan Baydemir (25), “HDP var olduğu sürece, biz oyumuzu başkasına vermeyiz. Biz Kürtler kendi içimizde birlik olmazsak, bu saldırılar karşısında duramayız. HDP bizim partimizdir. HDP’ye güçleri yetmediği için saldırıyorlar. HDP her zaman halkların hakkını istedi, bunun için mücadele etti. Bu da onların zoruna gidiyor ve saldırıyor. Onlar kapatsa da biz yine açarız” ifadelerini kullandı. 

‘HİÇBİR ZAMAN KÜRT’Ü KARDEŞ OLARAK GÖRMEDİLER’

Kürtlerin her yerde ırkçı saldırılara uğradığını dile getiren Cevher Ruvanas (40), “Biz de herkes gibi hakkımız olanını istiyoruz. Allah bizi Kürt olarak yarattı. Türkler buraya geldiğinde, biz saygı duyuyoruz ve saygı çerçevesinde yaklaşıyoruz. Ama metropollerde biz Kürtler o saygıyı görmüyoruz. Güçleri yetse her şeyi yapacaklar. Biz kardeşlik diyoruz ama bu yaptıkları şeyde kardeşlik yok. Hiçbir zaman Kürt’ü kardeş olarak görmediler” diye konuştu. 

‘KÜRT HALKININ GÖZÜNÜ KORKUTMAYA ÇALIŞIYORLAR’

HDP’ye yönelik saldırının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla gerçekleştiğini ifade eden Mustafa Ecevit (36), “Devlet kalkıp polisiyle siyasi bir partinin binasını basıyor. Bunu yapmaya hakları yok. HDP Kürt halkının partisidir. Yaklaşık 6 milyon seçmeni var. Bu saldırıyı kabul etmiyoruz. Biz barış diyoruz, onlar kabul etmiyor. Bu saldırılarla barışın önüne engel oluyorlar. Kürt halkının gözünü korkutmaya çalışıyorlar. Kimse bir şey diyemiyor. HDP onur partisidir. Bizler var olduğumuz sürece de oyumuzu HDP’ye vereceğiz. Bu saldırı Soylu’nun talimatıyla oldu. Bugün o polisler sadece Türk’ün değil, benimde güvenliğimden sorumludur. Ama bizi kabul etmiyorlar” diye belirtti.  

‘HDP KRİMİNALİZE EDİLMEK İSTENİYOR’ 

Saldırılarla HDP’nin kriminalize edilmek istendiğini belirten Hediye Toprak (33), “Bu dünyada ne oluyorsa, Kürt’e oluyor. Bizler ayrımcılık yapmıyoruz. Başka bir ülkede yaşamıyoruz. Bizlere haksızlık yapılıyor. HDP barışın temsiliyetidir. Kürt olduğumuz için partimize de saldırıyorlar” dedi.

İsmini vermek istemeyen bir yurttaş da saldırıya tepki göstererek, şunları söyledi: “Bize ne kadar saldırırlarsa, biz o kadar güçleniyoruz. Biz onların saldırılarından korkmuyoruz. Onlar bir kişiyi öldürse, yerine iki kişi geliyor. HDP Kürt’tür, bu nedenle saldırıyorlar. Rusya’da bile bir Kürt olsa, gidip oraya da saldırıyor. Buna ne hakları var? Kürtleri bitirmek istiyorlar. Ama bizler varız ve bir yere gitmiyoruz.” 

‘YILLARDIR BİZE SALDIRIYORLAR’

HDP’ye yönelik saldırının Kürtlere yönelik saldırıların devamı olduğunu söyleyen Hüseyin Papu (70), “Yıllardır bizlere saldırıyorlar. Tayyip Erdoğan ne istiyorsa, öyle yapıyor. Bu saldırılarla kapatmak istiyorlar. Eğer HDP de diğer partiler gibi AKP’nin yandaşı olsaydı, bugün bu saldırıyı yapıyor olmazlardı. Bu saldırının amacı bellidir ama bizler kabul etmeyeceğiz” ifadelerinde bulundu. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.