Çok sayıda liderden Biden’a tebrik yağdı

Çok sayıda liderden Biden’a tebrik yağdı
Yayınlama: 07.11.2020

2020 ABD başkanlık seçimlerinde ipi göğüsleyen Demokratların adayı Joe Biden’a dünya ülkelerinden art arda kutlama mesajları geldi.

Tüm dünyanın merakla beklediği ABD’deki başkanlık seçimlerinde 284 delegeye ulaşan Demokrat aday Joe Biden, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump karşında ipi göğüsleyerek, ABD’nin 46’ıncı başkanı oldu.

ABD’de 3 Kasım akşamı biten oylama sonrası günlerdir süren sayım sona erdi. Kritik eyalet Pennsylvania’da farkı artıran Demokratların adayı Joe Biden, seçimin de galibi oldu.

YUNANİSTAN: ONUN BAŞKANLIĞINDA İLİŞKİLER GÜÇLENECEK

Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e dünyadan çok sayıda kutlama mesajları iletildi. Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, ABD’nin 46’ıncı başkanı seçilen Joe Biden’ı Twitter’dan tebrik etti. Miçotakis, paylaşımında, “Joe Biden’ı tebrik ederim. Joe Biden Yunanistan’ın gerçek bir dostu. Ve eminim ki O’nun başkanlığı altında iki ülke arasındaki ilişkiler daha da güçlenecek” ifadelerini kullandı.

Karadağ Cumhurbaşkanı  Milo Djukanovic resmi Twitter hesabından Biden’a tebrik mesajı gönderdi. Djukanovic, mesajında “Amerikan halkı için büyük zafer. Amerikan demokrasisinin ne kadar güçlü olduğunun kanıtı! Demokratik dünya için büyük zafer! Seçilmiş Başkana en içten dileklerimle tebrik ediyorum.” dedi.

MERKEL: DOSTLUĞUMUZUN YERİ DOLDURULAMAZ

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Biden ve Harris’i kutlayarak, “Başkan Biden’la gelecekteki işbirliğimizi dört gözle bekliyorum. Günümüzün büyük meydan okumalarının üstesinden geleceksek, transatlantik dostluğumuzun yeri doldurulamaz” ifadelerini kullandı.

MACRON: HAYDİ BİRLİKTE ÇALIŞALIM

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da mesajında, “Bugünün sorunlarını aşmak için yapacak çok şeyimiz var. Haydi birlikte çalışalım” dedi.

NATO MEMNUN

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de yaptığı yazılı açıklamada, “Joe Biden’ın ABD’nin bir sonraki başkanı olarak seçilmesini içtenlikle karşılıyorum. Sayın Biden’ı NATO’nun ve transatlantik ilişkilerin güçlü bir destekçisi olarak görüyorum”  ifadelerini kullandı.

DÖRT GÖZLE BEKLİYORLAR

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, “Joe Biden ve Kamala Harris’e tebrikler. Önümüzdeki sorunları çözmek için sizinle işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz” derken, Kanada Başbakanı Justin Trudeau “Sizinle çalışmayı dört gözle bekliyorum” dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise, “ABD en önemli müttefikimiz ve ortak önceliklerimiz üzerinde birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.