DEDAŞ, 6 Torununa bakmak zorunda olan yaşlı kadına 22 bin Beşyüz Lira ceza kesti

DEDAŞ, 6 Torununa bakmak zorunda olan yaşlı kadına 22 bin Beşyüz Lira ceza kesti
Yayınlama: 31.08.2022

Batman’da yaşayan Vesile Şaşı’ya DEDAŞ 22 bin Beşyüz Lira kaçak cezası yazdı.

Batman’ın 19 Mayıs Mahalle’sinde yaşayan 75 yaşındaki Vesile Şaşı isimli yurttaşa 22 bin Beşyüz Doksan Lira kaçak elektrik cezası kesildi.

6 Torunu ile yaşayan 75 Yaşındaki Vesile Şaşı, evde kimsenin olmadığı bir günde DEDAŞ ekipleri eve gelerek kaçak cezası yazdığını belirterek yardım talebinde bulundu.

6 TORUNUNA BAKIYOR

Komşuların yardımlarıyla geçindiklerini belirten Vesile Şaşı, “6 torunum var birde gelinim olmak üzere 8 nüfusuz evde çalışan kimse yok, yiyecek bulmakta bile zorlanırken bize yazılan elektrik cezasını ödememiz mümkün değil. Yetkililerin bizlere yardımcı olmasını istiyorum. Buzdolabımızın içinde bir kilo domates bile yok, inşaat işi yapan bir oğlum var oda inşaattan düştü omuzunu kırdı ve uzun zamandır çalışamıyor o yüzden çok zor durumdayız” dedi.

VALİ İLE GÖRÜŞEMEDİM

Yaşlı kadın sözlerine şöyle devam etti: ” Vali ile görüşüp derdimi anlatmak için valiliğe gittim ancak valilikte bulunan polisler Vali ile görüşmeme müsaade etmedi, biz derdimizi Valiye anlatamayacaksak kime anlatacağız bizim halimizi kim görecek. Sosyal yardımlaşma kurumuna da gittim okuma yazma bilen bir kadın benim durumumu anlatan bir dilekçe yazdı ama sosyal yardımlaşmadaki personel dilekçemi almadı.” ifadelerini kullandı. (İdris Yayla)