Dedeoğulları’nın yakınları darp edildi

Dedeoğulları’nın yakınları darp edildi
Yayınlama: 15.01.2022

Dedeoğulları ailesine yönelik saldırı davasının duruşmasına katılan aile yakınlarından gözaltına alınan Harun, Ömer ve Öner Rıfatoğlu, gözaltına alındıkları sırada polislerce darp edildiklerini söyledi.

Dedeoğulları ailesine yönelik saldırı davasının duruşmasına katılan aile yakınlarından Harun, Ömer ve Öner Rıfatoğlu, dün adliyede polislerce gözaltına alındı. “Görevi yaptırmamak için direnme” suçlamasıyla gözaltına alınan Harun ve Öner Rıfatoğlu, Fatih Polis Merkezi Amirliği’nde; Ömer Rıfatoğlu (16) da çocuk şubede tutuldu. Sabah saatlerinden adliyeye sevk edilen 3 kişinin yakınları, “savcılık talimatı var” denilerek adliyeye alınmadı.

Harun, Ömer ve Öner Rıfatoğlu adliyeye sevk edildikten sonra Konya 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’nce yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘POLİS BİZE SALDIRDI’

Savcılığın ardından mahkemeye sevk edilen 3 kişi burada savunma verdi. “Suça sürüklenen çocuk” sıfatıyla savunması alınan Ömer Rıfatoğlu, “Ben duruşma salonunda dinleyici olarak bulunuyordum. Duruşma salonunda bir gerginlik yaşandı. Kendisini vatandaş zan ettiğim bir şahsın video kaydı çektiği için telefonunu aldım. Polis memuru olduğunu duyunca telefonunu babam iade etti. Bizi zorla dışarı çıkardılar” dedi.

Öner Rıfatoğlu, “Ben polisler tarafından darp edildim” derken, Harun Rıfatoğlu ise, “Duruşma salonunda bir gerginlik yaşandı. Ben salondan dışarı çıktım. Kendi ailemi sakinleştirmeye çalıştım. Çıkış kapısının yan tarafından iki polis memuru bize saldırdı. Saldırı anında ben geri çekildim. Polis memurlarını darp etmedim. Ben iki polis memuru için ‘bunların silahlarını alın’ dedim, zira bize saldırıyorlardı” şeklinde konuştu.

Serbest bırakılan 3 kişi, gözaltına alındıkları sırada da polisler tarafından darp edildiklerini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Katledilen Dedeoğulları ailesine yönelik 12 Mayıs 2021’de yaşanan saldırıya ilişkin 9 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması dün Konya 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, sanıkların çelişkili ifadelerine tepki gösteren aile yakınlarına polis saldırdı. Çetin Dedeoğulları için mahkeme heyeti duruşmaya katılmaması yönünde karar verilirken, sanıklara tepki gösteren aile yakınlarından Harun, Yener ve Öner Rıfatoğlu da adliyede gözaltına alındı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.