Delîl Dîlanar 27 yıl sonra doğduğu topraklarda sahne alacak

Delîl Dîlanar 27 yıl sonra doğduğu topraklarda sahne alacak
Yayınlama: 06.05.2022

Kürt müziğinin seçkin sanatçılarından, ‘Modern Dengbej’ olarak bilinen Delîl Dîlanar Diyarbakır, Mardin, Urfa ve İstanbul’da sevenleriyle buluşacak.

Kürt müziğinin güçlü seslerinden, Dengbêjlik geleneğinin taşıyıcılarından ve “Modern Dengbej” olarak anılan Delîl Dîlanar 27 yıl sonra birçok şehirde sevenleri ile ilk kez bir araya gelmek için turneye hazırlanıyor.

DEWRÊŞÊ EVDÎ,  NEÇİRVANO, QASİMO

Diyarbakır, Mardin, Urfa ve İstanbul’da sevenleriyle buluşacak olan Delîl Dîlanar, Dewrêşê Evdî, Neçirvano, Serayê, Serê Tarxan, Zerîyê, Qasimo gibi birçok klasik kilamları çağdaş enstrümanlarla yeniden yorumlayarak adını duyuran bir isim.  Bugüne kadar klasikler arasında giren birçok albüm hazırlayan  Delîl Dîlanar, albümlerinden birini de (Ji Bo Biranina) amcası Dengbêj Husênê’ye adadı.

DÎLANAR BİRÇOK ÜLKEDE KONSERLER VERDİ

Dîlanar, çocukluğunun geçtiği Serhad bölgesinde başta Hûseynî Muşî olmak üzere birçok büyük dengbêjin divanında oturmuş bir sanatçı. Erivan Radyosu ile Kürt müzik tarihine “efsane” olarak geçen Eqîdê Cimo’dan enstrüman eğitimi alan Dîlanar, Avrupa ve ABD başta olmak üzere Dünya’nın birçok ülkesinde çok sayıda konserler verdi.

KONSER PROGRAMI

27 yıl sonra doğduğu topraklarda konser verecek olan Delîl Dîlanar’ın konser programı şöyle:

13 Mayıs Cuma Diyarbakır – Sezai Karakoç Kongre ve Kültür Merkezi

14 Mayıs Cumartesi Mardin – Yay Grand Otel Cemal Yay Kongre Salonu

15 Mayıs Pazar  Urfa – Urfa City Avm Kültür Merkezi

28 Mayıs Cumartesi İstanbul –  Bostancı Gösteri Merkezi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.