DEM Parti Antalya kararını açıklayacak

DEM Parti Antalya kararını açıklayacak
Yayınlama: 09.01.2024

DEM Parti, Antalya’da aday çıkarılıp çıkarılmayacağına dair kararı önümüzdeki günlerde açıklayacak.  

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti), 31 Mart’ta Türkiye’deki büyükşehirlerde aday çıkarıp çıkarmayacağı merak konusu. DEM Parti, Kurdistan kentlerinde adaylarını ön seçim yöntemiyle belirleyecek. Parti, İstanbul, Adana, Mersin ve Antalya’nın da aralarında olduğu kentlere bağlı 27 ilçede aday çıkaracağını açıkladı. Bunun üzerine gözler büyükşehirlere çevrildi. Bu konudaki yetki, partinin Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK).

Kurulda, büyükşehirlerde nasıl bir yol izleneceğine dair tartışmalarda sona gelindi. 

Tartışmalar sürerken DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın, partisinin Antalya kongresinde yaptığı konuşma gündeme geldi. Bakırhan, kongre için salon tahsis etme talebine olumlu yanıt vermeyen CHP’li Antalya Belediyesi’ni hedef alarak, “Biz işbirliği de yaparız, güç birliği de yaparız, her masada da otururuz. Burada bir problem yok. Ama biz asla bir faşiste, ırkçıya salon vermeyene oy vermeyiz” ifadelerini kullandı. 

ANTALYA İÇİN KARAR VERİLECEK

Konuya dair görüştüğümüz partili yetkililer, yaşananlar üzerine durum değerlendirmesi yapıldığını aktardı. Yetkililer, Antalya’ya dair kararı ele aldıklarını ve önümüzdeki günlerde kararı kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti. Yetkililer, partilerini ve etkilerini yok sayan hiçbir adaya destek olmayacaklarının altını çizdi.