DEM Parti Batman İl Örgütünden Kozluk ve Hasankeyf uyarısı

DEM Parti Batman İl Örgütünden Kozluk ve Hasankeyf uyarısı
Yayınlama: 29.03.2024

DEM Parti Batman İl Örgütü, CHP’nin Kozluk ve Hasankeyf ilçelerinde ortaya attığı iddialara karşın halkı uyararak, kimseye prim verilmemesi yönünde çağrıda bulundu.

DEM Parti Batman İl Örgütü Kozluk ile Hasankeyf ilçelerinde CHP’nin aleyhine çalışma yürütüldüğü yönünde gelen bilgiler üzerine açıklama yaptı.

Partinin İl Eşbaşkanı Mustafa Mesut Tekik,  seçime az bir sürenin kaldığına işaret ederek, “Hasankeyf’te ve Kozluk’ta speküle edilen, dedikodusu yapılan bir konu var ki bunu sizlerle Batman kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.  Dolayısıyla kendi adaylarımızın seçimi kazanması için halkımızla birlikte yaklaşık iki aydır çalışma yürütüyoruz.  Parti adayları dışında açık veya gizli hiçbir partinin başka bir partinin adayına destek vermeyeceğiz. Batman Hasankeyf ve Kozluk’ta bütün halkımıza çağrımızdır. DEM Parti adayları etrafında kenetlenelim.  Partinin adaylarına seçimi kazandıralım” dedi.

‘İLÇELERİ HALKIMIZ İLE BİRİLKTE YÖNETECEĞİZ’

Son günlerde özellikle Hasankeyf ve Kozluk’ta karşılaştığımız bir durumdan kaynaklı, bu açıklamayı yapmayı gerekli görmekteyiz. Bizler 31 Mart seçimlerine DEM Parti olarak kendi adaylarımızla giriyoruz. Aylardır her alanda çalışmalarımızı bu noktada yapıyor ve büyük bir iddiayla seçimlere hazırlanıyoruz. Tüm süreçlerde olduğu gibi bu seçimlerde de açık ve şeffaf bir şekilde süreci halkımızla beraber yürütüyoruz.
Ancak, son süreçte Hasankeyf’te CHP adayının, asılsız bazı açıklamalar yaptığını görmekteyiz. Güya biz CHP ile ittifak yapmışız gibi tamamen gerçek dışı bazı söylemleri halk arasında yaymaktadırlar. Seçmeni kandırmaya yönelik bu adımlarını görüyor ve müdahale etme gereği duyuyoruz. Seçmene verecek bir şeyi olmayan CHP adayları kendi program ve çalışmalarını yapmak yerine ‘biz DEM Partiyle ittifak yaptık, bu yüzden oyunuzu bize verin’ gibi haddini ve amacını aşan açıklamalar yapmasını esefle kınıyoruz. Kendilerini uyarmamıza rağmen, bu tutumlarında ısrar etmeleri, partimize uygulanan özel savaş politikalarına çanak tutmaktadır.


Kozluk’ta ise CHP adayının manipülasyonla seçmenin kafasını karıştırmaya çalıştığını ve hiçbir gerçek karşılığı olmamasına rağmen, sanki öndeymiş gibi konuştuğunu görüyoruz. Zaten kaybedileceğinden kaynaklı, DEM Partiye oy verilmemesi gerektiğini söylediğini duyuyoruz.


Bizler halk hareketi geleneğinden gelen, sokak sokak örgütlenen ve bu uğurda sayısız bedel ödeyen bir anlayışın temsilcileri olarak, bir kez daha belirtiyoruz ki: Bizler için en önemli şey, Kürt halkının ve bu coğrafyada yaşayan tüm halkların çıkarlarıdır. Bizim mücadelemiz; Dili, varlığı, kültürü yasaklanan bir halkın mücadelesini başarıya ulaştırma mücadelesidir. Ne kimsenin payandası olacağız, ne de Kürt halkından ve diğer halklarımızdan başkasına kazanım sağlayacağız. Bizim tek ittifakımız halklarımızladır.
Bu gibi adımların halkımıza kazandıracağı hiçbir şey olamaz. Bunlar sadece AKP’ye yarayacak adımlardır. Partimiz Hasankeyf ve Kozluk seçimlerini kazanacak ve demokratik yerel yönetimler anlayışını hakim kılacaktır.