DEM Parti rekor oyla kazanmıştı: Eş Başkanlar mazbatalarını aldı

DEM Parti rekor oyla kazanmıştı: Eş Başkanlar mazbatalarını aldı
Yayınlama: 12.04.2024

DEM Parti’nin seçimlerde en yüksek oranla kazandığı Licê Belediyesi eşbaşkanları mazbatalarını alarak, yüzlerce kişiyle belediye binasına girdi.  

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından en yüksek oy oranıyla kazanılan Licê belediyesi eşbaşkanları Diyar Dilek, Fırat Demir ve meclis üyeleri, Licê Adliyesi’nde mazbatalarını aldı. Mazbata alımına DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, DEM Parti Milletvekili Adalet Kaya, yerine kayyım atanan bir önceki dönem Licê Belediye Eşbaşkanı Tarık Mercan ve yüzlerce kişi katıldı. 

Mazbata alımının ardından yüzlerce kişi bir araya gelerek Adliye’den belediyeye kadar çalınan erbaneler eşliğinde yürüdü. Renkli görüntülerin oluştuğu yürüyüş belediye binası önünde sonlandı. Burada konuşan DEM Parti Amed milletvekili Adalet Kaya, “Sandığa yansıyan irade nasıl burada birinci olduysa paradigmamızın yaşamsallaşması da burada birincilikle çıkacaktır. Halkın verdiği katkıya sonsuz teşekkürler” dediBelediye eşbaşkanları da yaptığı konuşmada halka teşekkür etti.