DEM Parti’den 2 ilçe seçimlerine itiraz

DEM Parti’den 2 ilçe seçimlerine itiraz
Yayınlama: 05.04.2024

DEM Parti, 904 oyun geçersiz sayıldığı Hazro ilçesinde yeniden sayım için, Savur ilçesinde ise seçimlerin iptali için başvuruda bulundu. 

Taşımalı seçmenlerle gündeme gelen merkezlerden biri olan Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre AKP, 4 bin 83 oy aldı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ise, 3 bin 712 oy aldı. 371 oy farkının olduğu ilçede 904 oy da geçersiz sayıldı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), geçersiz oyların yeniden sayımı için İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. Ancak itiraz reddedildi. DEM Parti, bunun üzerine İl Seçim Kurulu’na başvurdu. 

31 Mart’ta Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde 900 taşımalı asker-polis oy kullanmıştı. 

STEWR: SEÇİMLER İPTAL EDİLSİN

DEM Parti, ayrıca taşımalı seçmenlerin oy kullandığı Mêrdîn’in Stewr (Savur) ilçesinde seçimlerin iptali için başvurdu. Taşımalı 978 asker-polisin oy kullandığı ilçede, resmi olmayan sonuçlara göre AKP 767 farkla önde görünüyor. DEM Parti, seçimlerin iptali için İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. Başvurunun reddedilmesi üzerine İl Seçim Kurulu’na başvuru yapıldı. 

Başvurda, Kaplan Mahallesi’nde 12 Nolu adreste 650 kişinin tek bir adreste görülmesinin yeterli delil olduğu belirtildi.