DEM Parti’nin kazandığı belediyenin parasına AKP’den kalan borç yüzünden el konuldu

DEM Parti’nin kazandığı belediyenin parasına AKP’den kalan borç yüzünden el konuldu
Yayınlama: 29.04.2024

DEM Parti’nin kazandığı Ağrı Belediyesi’ne gönderilen 7 milyon TL’ye, AKP döneminden kalan vergi borcu nedeniyle bloke konuldu. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart Yerel Seçimleri’nde büyük bir farkla kazandığı Ağrı Belediyesi’nin borç durumuna ilişkin belediye önünde açıklama gerçekleştirildi. Açıklamada, önceki dönem yönetimde olan AKP’li belediyeden kalan vergi borcu nedeniyle İller Bankası’nın belediyenin 7 milyon TL’lik hesabına bloke koyduğu, İŞKUR tarafından belediyeye gönderilen 183 işçinin geri çektirildiği, İl Özel İdare tarafından hibe edilen paletli iş makinesinin de geri alındığı açıklandı. 

BANKA HESABINA BLOKE 

Duruma ilişkin konuşan Belediye Eşbaşkanı Hazal Aras, birçok sorunla mücadele ettiklerini belirterek, “İŞKUR tarafından belediyemize gönderilen ve belediyenin çeşitli birimlerinde çalıştırılan 183 işçi geri çekildi. Yine eş zamanlı olarak Özel İdare tarafından belediyemize hibe edilen paletli iş makinesi geri alındı. Şu an çöp toplama merkezi halk sağlığını tehdit eden bir noktadır. Yine eş zamanlı olarak kanal açma aracı İl Özel İdare tarafından geri çekildi. En vahimi her ay düzenli olarak İller Bankası’ndan banka hesaplarımıza aktarılan ve üzerinde kamu yararı kararı olan 7 milyon TL olan hesaplarımız bloke edildi ” ifadelerini kullandı.  

Kentin sorunlarının tüm kurumların eş güdümlü dayanışmasıyla çözülebileceğini söyleyen Aras, şöyle devam etti: “Halka hizmet götürme noktasında tüm engellemelere rağmen hiçbir zafiyet yaşamayacağız. Gerekirse seferberlik ilan edeceğiz, gerekirse kampanyalar düzenleyeceğiz. Sorunları halkımızla birlikte paylaşacağız ve çözümleri hep birlikte üreteceğiz.”