Demirtaş: Boş oturursak atı alan Üsküdar’ı yine geçer

Demirtaş: Boş oturursak atı alan Üsküdar’ı yine geçer
Yayınlama: 06.01.2023

‘Seçim kampanyasını başlattığını’ açıklayan Demirtaş, son paylaşımında Erdoğan’ın 2017’deki tartışmalı sözlerine atıf yaptı: “İktidar, seçim kampanyası çerçevesinde sürekli bir şeyler yapıyor… Boş oturursak atı alan Üsküdar’ı yine geçer.”

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sürecine ilişkin çağrılarını sürdürüyor. Demirtaş son paylaşımında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2017’deki tartışmalı sistem değişikliği referandumunun resmi sonuçları açıklanmadan önce sarf ettiği “Boşuna uğraşmayın, atı alan Üsküdar’ı geçti” sözlerine atıfla, “Boş oturursak atı alan Üsküdar’ı yine geçer” dedi.

Demirtaş, “Farkındasınızdır, seçimler çoktan başladı aslında. İktidar, seçim kampanyası çerçevesinde sürekli bir şeyler yapıyor. Bizler de boş oturmamalıyız yani. Boş oturursak atı alan Üsküdar’ı yine geçer. Atı hırsızlara kaptırmamak için her an seçimi düşünelim. Hepinize sevgiler :)” ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş, bir önceki paylaşımında da “Gün boyunca seçimi konuşmayı, propaganda yapmayı da unutmayın. Kolay gelsin” demişti.