Demirtaş: Kürtleri bir irade olarak kabul etmeyen hiç kimseye destek olunmayacak

Demirtaş: Kürtleri bir irade olarak kabul etmeyen hiç kimseye destek olunmayacak
Yayınlama: 12.01.2023

Demirtaş, HDP’nin ‘aday’ açıklamasını değerlendirdi ve “Kürtleri bir irade olarak kabul etmeyen hiç kimseye destek olunmayacak. Ama HDP kapılarını da tümden kapatmadı. Bundan sonra diğer muhalefetin HDP ile görüşüp adım atması gerekiyor” dedi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP’nin ‘seçimlere kendi cumhurbaşkanı adayımızla gideceğiz’ açıklamasını değerlendi. “2019 yerel seçimlerinden sonra artık kimsenin bağrına taş basıp muhalefete oy vermeyeceğini, Kürtleri bir irade olarak kabul etmeyen hiç kimseye destek olunmayacağını parti sözcülerimiz defalarca ifade etmişlerdi” diyen Demirtaş, HDP’nin kapılarını tümden kapatmadığını da sözlerine ekledi.

Demirtaş K24’ün sorularını yanıtladı.

Altılı Masa’nın şu ana kadar HDP’yi dikkate alan, diyalog geliştiren bir politika izlemediğini söyleyen Demirtaş, HDP’nin ‘tüm bu yok sayma politikalarına’ karşı seçimlere kendi cumhurbaşkanı adayıyla gitme kararı aldığını ifade etti ve “Ama kapılarını da tümden kapatmadı” diye ekledi.

‘AMA KAPILARINI DA TÜMDEN KAPATMADI’

Demirtaş konuyla ilgili soruya şöyle yanıt verdi:

“Muhalefetin önemli bir kesimini oluşturan ve Altılı masa olarak adlandırılan muhalif cephe de bugüne kadar HDP’yi dikkate alan, diyalog geliştiren bir politika izlemedi. HDP diyalog ve işbirliği için her zaman kapıyı açık tutmasına rağmen şimdiye kadar bu şanslarını kullanmadılar. HDP de tüm bu yok sayma politikalarına karşı seçimlere kendi Cumhurbaşkanı adayı ile gitme kararı aldı ama kapılarını da tümden kapatmadı. Bundan sonra diğer muhalefetin HDP ile görüşüp uzlaşma konusunda adım atması gerekiyor. Umarım bu konuda çekingen davranmazlar. Demokrasi ilkeleri ve barışçıl çözümler konusunda uzlaşmak tüm Türkiye’ye kazandırır.”

‘ARTIK KİMSE BAĞRINA TAŞ BASIP MUHALEFETE OY VERMEYECEK’

Demirtaş, “Alınan bu karar, Kürt seçmenin ‘çantada keklik’ olmadığı konusunda da bir mesajdır, diyebilir miyiz?” sorusunu da şöyle yorumladı:

“Evet, bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Zaten 2019 yerel seçimlerinden sonra artık kimsenin bağrına taş basıp muhalefete oy vermeyeceğini, Kürtleri bir irade olarak kabul etmeyen hiç kimseye destek olunmayacağını parti sözcülerimiz defalarca ifade etmişlerdi.” (Kaynak)