Demirtaş’tan sonra Yüksekdağ’ın da tahliye talebi reddedildi

Demirtaş’tan sonra Yüksekdağ’ın da tahliye talebi reddedildi
Yayınlama: 18.04.2020

HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın tahliye talepli itirazı, “Kesin karar” denilerek reddedildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın tutuklu bulunduğu 6-8 Ekim Kobanê olaylarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tahliye talepli başvurusu reddedildi. HDP eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın da tahliye talebi reddedilmişti.

Kararda, 2 Nisan tarihinde Ankara 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından Demirtaş ve Yüksekdağ için “şüpheli müdafilerinin tahliye taleplerinin reddi ve tutukluluk hallerinin devamına” dair karar verildiği belirtilerek, avukatların yaptığı itiraza yer verildi.

Ankara 5’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından 15 Nisan’da hazırlanan kararda, “Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından itiraz yerinde görülmediğinden itirazın incelenmesi için C. Başsavcılığının 2014/146757 soruşturma sayılı dosya hakimliğimize gönderilmiş olmakla evrak incelendi” denildi.

GEREKÇESİZ KESİN KARAR

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği karar kısmında ise şu ifadelere yer verdi: “Dayanılan nedenlere, gösterilen gerekçeye ve evrak içeriğine nazaran, Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği’nin 02/04/2020 gün ve 2020/2584 D.iş sayılı kararı usul ve yasaya uygun bulunduğundan, itirazın reddine, karar örneğinin itiraz edenlere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca tebliğine, dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine, dosya üzerinde yapılan inceleme sonucunda kesin olarak karar verildi.”

İKİ TUTUKLAMA KARARI

HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş 20 Eylül 2019 tarihinden bu yana haklarında açılan 6-8 Ekim Kobanê olayları soruşturmasından dolayı 7 aydır tutuklu bulunuyor. Yüksekdağ ise ayrıca 4 Kasım 2016 tarihinde hakkında hazırlanan ve Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı dava dosyasında da tutuklu.

Ayrıca Yüksekdağ hakkında Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne 30 Mart’ta yapılan tahliye talepli başvuruya ise mahkeme tarafından “Yaşam hakkının ihlali konusunda tahliyesini gerektirecek somut delil ve gerekçeler bulunmadı” denilerek, reddedilmişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.