Demokrasi ve barış için yürüyeceğiz

Demokrasi ve barış için yürüyeceğiz
Yayınlama: 11.06.2020

HDP’li heyet “Demokratik Mücadele Programı” kapsamında gazetemizi ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Batman il eş başkanı Ömer Kulpu, Batman Merkez ilçe eş başkanı Gurbet doğan ve görevden uzaklaştırılarak yerine Kayyım atanan Songül Korkmaz “Demokratik Mücadele Programı” kapsamında gazetemizi ziyaret etti.

Kayyım atamaları, gözaltılar, Milletvekillerine ve seçilmişlere yönelik baskı, gözaltı ve tutuklamaları protesto etmek için  Ankara’ya “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” yapacaklarını ifade eden Tiryaki; “ HDP’ye yönelik siyasi bir darbeyle karşı karşıyayız. Koronavirüs salgını başladığı dönemde salgınla mücadele edilmesi gerekirken Belediyelerimize kayyımlar atandı. Siyasi gözaltılar yaşandı son olarak Milletvekillerimize yönelik dokunulmazlıkların kaldırılması ve tutuklanmalarına tepki için Demokrasi yürüyüşü düzenleyeceğiz.

DEMOKRASİ VE BARIŞ İÇİN YÜRÜYECEĞİZ

HDP’nin Edirne ve Hakkari’den başlatacağı ‘Demokrasi yürüyüşüne ilişkin konuşan HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, 15 Haziran’da başlayıp 20 Haziran’da sonlanacak olan yürüyüşün sınırlı olmadığını 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne kadar çeşitli eylem ve etkinlikler yaparak Demokrasi ve barış için yürüyeceklerini ifade etti.

EDİRNE’DEN HAKKARİ’YE

Tiryaki, Eş Genel başkanımız Pervin Buldan öncülüğünde Edirne’den, Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar öncülüğünde ise Hakkari’den Milletvekilleri ve meclis üyelerimizin bulunacağı kitle 15 Haziran’da yürüyüş başlatacak. Bu yürüyüşümüz 15-20 Haziran günlerinde gerçekleşecektir” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.