TOKİ’nin 11 ilde yaşanan deprem sonrası verdiği ihalelerden en büyükleri ‘tanıdık’ müteahhitlere gitti. Daha önce Beştepe’yi inşa eden Rönesans Holding’e ve KKTC Cumhurbaşkanlığı’nı yapan Siyah Kalem’e milyonlarca liralık ihale verildi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, deprem sonrası büyük yıkımın yaşandığı 11 ile yönelik deprem konutlarının pazarlıkla yapılan aralıksız sürdürüyor. 21 Şubat’tan bugüne gerçekleştirilen ihalelerin arasında tutarları ile öne çıkanlar, pazarlıkla yapılan kamu ihalelerinin ‘gözde’ şirketlerine veriliyor.

BirGün’den Nurcan Gökdemir’in haberine göre, Cumhurbaşkanlığı’nın Beştepe ve Okluk saraylarının yanı sıra büyük kamu ihalelerini üstlenen Rönesans Holding’e bağlı REC İnşaat ile KKTC Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı inşa eden Siyah Kalem isimli şirketler pazarlıkla iki büyük ihaleye en makul teklifleri vererek sözleşme imzalama aşamasına geldi.

19 İHALE DAHA TAMAMLANDI

İktidarın tüm itirazlara karşın hızla sürdürdüğü kalıcı afet konutları için 17-24 Mart tarihleri arasında 19 ihale daha tamamlandı. Bunların yanı sıra geçici barınma merkezlerinin ihaleleri de yapıldı.

Bugüne kadar yapılan afet konutu ihalelerinin en büyüklerinden birini Cumhurbaşkanlığı’nın Beştepe ve Okluk Koyu’ndaki saraylarının inşaatını yapan, 11 şehir hastanesinin işletmesine sahip olan, Atatürk Havalimanı pistleri üzerine hastane inşa eden, son olarak da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin binalarını yenileme inşaatını üstlenen Rönesans Holding’e bağlı REC İnşaat’ın almasına kesin gözüyle bakılıyor. REC İnşaat, pazarlıkla yapılan Antep’in İslahiye ilçesine bin 115 konut inşaatı ihalesine 2 milyar 222 milyon lira en düşük teklifi sunan şirket oldu.