Diyarbakır merkezli operasyon: 100 eve baskın

Diyarbakır merkezli operasyon: 100 eve baskın
Yayınlama: 22.06.2021

Diyarbakır’da başlatılan soruşturma kapsamında, 5 kent ve ilçelerde 100’ü aşkın eve baskın düzenlendi. Çoğu Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı mahallelerde olmak üzere çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’da, “örgüte finans sağladıkları” iddiasıyla başlatılan bir soruşturma kapsamında 105 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararla birlikte Diyarbakır, İstanbul, Ankara, Adana ve Aydın kentlerinde bu sabah saatlerinde 100’ü aşkın eve askerlerce baskın düzenlendi.

BASKINLARIN ÇOĞU 3 İLÇEDE YAPILDI

Ev baskınlarının çoğu Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinin kırsal mahallelerinde yapıldı. Hazro ilçesine bağlı Çitlibahçe (Helhel) ve Lice’ye bağlı Ortaç (Nenyas) mahallelerine sabah saatlerinde asker tarafından baskınlar düzenlendi. Baskınlarda çok sayıda evde arama yapıldığı, evlerdeki eşyaların dağıtıldığı ve bazı yurttaşların darp edildiği belirtildi. İki mahallede, Hasıl Tekin, Cevdet Tekin, Yahya Tekin, Önder Yıldırım, Yusuf Yıldırım, Mustafa Toprak, Metin Çakır, Nevzet Demirhan, Vedat Çakır, Sedat Çakır, Vedat Çakır, Metin Çakır, Fesih Tekin ve Şemsettin Çakır’ın gözaltına alındığı kaydedildi.

Ev baskınlarında toplam kaç kişinin gözaltına alındığı konusunda bilgi alınmazken, alınanların Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldüğü belirtildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.