Diyarbakır’da 8 kişi gözaltında

Diyarbakır’da 8 kişi gözaltında
Yayınlama: 04.03.2022

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yapılan ev baskınlarında, HDP yöneticilerinin de aralarında olduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında kentte sabah saatlerinde polislerce yapılan ev baskınlarında, en az 8 kişi gözaltına alındı. Kentte cenazesi ailesine kargo ile gönderilen PKK’li Agit İpek’in annesi Halise Aksoy’un da evinin aralarında bulunduğu birçok adrese yapılan baskınlarda, aramalar yapıldı.

7 GÖZALTI

Yapılan ev baskınlarında şimdiye kadar 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri de yer aldı. Baskınlarda, HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Halide Türkoğlu ile İlknur Saymak, Helen Ölçen, Nurten Bingöl, Rojhat Karakoç ve Mehmet Faruk gözaltına alındı. Bu isimlerin tümü İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

EDİRNE’DE GÖZALTINA ALINDI

HDP Diyarbakır İl Örgütü Yöneticisi Murat Önder’in bulunduğu Edirne’den, Erol Çiftçi isimli bir başka kişi Ankara’da gözaltına alındı. Her iki ismin soruşturmanın yürütüldüğü Diyarbakır’a getirileceği öğrenildi.

Savcılıkça yürütülen soruşturmaya ‘gizlilik’ kararı getirildiği için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan isimlerin gözaltına alınma gerekçeleri henüz öğrenilemedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.