Diyarbakır’da Cuma Kurt anmasına polis engeli

Diyarbakır’da Cuma Kurt anmasına polis engeli
Yayınlama: 15.04.2021

Amed Sağlık Platformu, korona salgını nedeniyle vefat eden SES Diyarbakır Şube yöneticilerinden Cuma Kurt için anma düzenlemek istedi. Polis engel oldu.

DİYARBAKIR – Amed Sağlık Platformu, vefat eden SES Diyarbakır Şube yöneticilerinden Cuma Kurt için İl Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama yapmak istedi. Ancak polisin, ‘kurum içi’ diyerek, açıklamaya izin vermemesi üzerine tartışma yaşandı. 

SALGINDA 403 SAĞLIKÇI VEFAT ETTİ

Açıklamanın engellenmesine tepki gösteren SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, “Bugün bir anma programınız olacaktı ama ‘kurum içi’ denilerek açıklamaya izin verilmedi. Bu ülkede sağlıkçıların önlenebilir tedbirler alınmadığı için yaşamını yitirdiğini biliyoruz. Bugün itibariyle 403 sağlık emekçisi yaşamını yitirdi. Her gün binlerce vaka var ama bu hükümet her gün yalanlar söylemeye devem ediyor ve biz bu yalanları her yerde teşhir etmeye devam edeceğiz. Cuma arkadaşımız 15 Nisan 2020’de bu gördüğünüz Sağlık Müdürlüğü’nün aymazlığı yüzünden, almadığı tedbirler yüzünden yaşamını yitirdi” dedi.

KURT’UN MASASINA KARANFİL BIRAKTILAR


Platform üyeleri daha sonra Sağlık Müdürlüğü’ne giderek, Cuma Kurt’un masasına karanfiller bıraktı. Ancak polisler, gazetecilerin binaya girişine de izin vermedi.

Sağlıkçılar daha sonra Kurt’un mezarını ziyaret etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.