Êzidî kız çocuğunu kaçıran IŞİD’lilerin davası ertelendi

Êzidî kız çocuğunu kaçıran IŞİD’lilerin davası ertelendi
Yayınlama: 09.05.2024

Êzidî kız çocuğunu kaçıran ve satmaya çalışan DAİŞ’liler hakkındaki davanın dördüncü duruşması görüldü. 

Êzidî kız çocuğunu 2017’de Türkiye’ye kaçıran ve derin internette (dark web) satmaya çalışan DAİŞ’liler hakkında “insan ticareti” suçundan açılan davanın dördüncü duruşması görüldü. 

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Çocuk Komisyonu Eş Sözcüleri, DEM Parti Milletvekili Ceylan Akça, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Ankara Şube, İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar ile Toplumsal Hukuk ve Demokrasi için Hukukçular üyesi avukatlar da takip etti.

Duruşmada ayrıca sanık Sabah A.H.O ve abisinin eşi katıldı.

Avukatlar ve sanıkların savunmalarının ardından mahkeme heyeti, duruşmayı 10 Eylül’e erteledi.

NE OLMUŞTU? 

Ankara’da bulunan hukuk örgütleri, 7 yaşındaki kız çocuğunu kaçıran ve internet yoluyla satışa çıkaran DAİŞ üyeleri hakkında “insanlığa karşı suç” ve “insan ticareti” suçları yönünden soruşturma yürütülmesi talebiyle Aralık 2021’de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Hukuk örgütlerinin başvurusu üzerine söz konusu DAİŞ’liler hakkında “insan ticareti” suçundan dava açılırken, “insanlığa karşı suç” bakımından ise takipsizlik kararı verilmişti. 

Mahkeme, söz konusu davaya ilişkin görülecek duruşmaların kapalı yapılması yönünde karar almıştı.