Kozlukta Eğitim hakkına müdür engeli

Kozlukta Eğitim  hakkına müdür engeli
Yayınlama: 29.09.2020

Batman’ın Kozluk ilçesi Hürriyet ilk öğretim okul müdürü İkameti okula yakın olmasına rağmen 5. sınıf Ş. Ö öğrencisinin okula kaydını keyfi olarak kabul etmedi.

Öğrenci Ş. Ö ‘in annesi Halise Öztekin konu hakkında şunları söyledi; “ Ben daha önce farklı adreste oturuyordum şuan maddi sıkıntılardan dolayı akrabamızın evine Şemdinağa mahallesine taşındık. Adresimizi gösteren resmi ikametgah belgesine rağmen çocuğumuz keyfi olarak okul müdürü tarafından kaydı yapılmadı. Eşim evimize en yakın olan okul Hürriyet İ.Ö. O müdürü ile görüştü eşime adresi teyit etmemiz lazım dendi ve adrese teyit için herhangi bir kimse gelmemesine rağmen okul müdürü “Siz orda oturmuyorsunuz kaydınızı alamamam” diye cevap verdi.

Ben Şemdinağa mahallesinde oturuyorum. ”Ben kızımın okuması için sonuna kadar mücadele ederken ilçedeki yetkililer resmen kızımın okumasına engel olmaktadır. Ne okul müdürü ne şube müdürü nede milli eğitim müdürü bu sorunumuzu çözecek bir alternatif göstermemektedirler Buradan yetkili ve sorumlulara sesleniyorum şu pandemi döneminde çocuğumun eğitiminin aksamaması için gereği yapılmasını istiyorum” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.