Ekvador’da bir ‘muz konteyneri’ vakası daha: Mersin Limanı yolcusu 845 kilo eroin yakalandı

Ekvador’da bir ‘muz konteyneri’ vakası daha: Mersin Limanı yolcusu 845 kilo eroin yakalandı
Yayınlama: 22.06.2022

Ekvador polisi, bir limanda muz konteynerine gizlenmiş 845,7 kilogram kokain ele geçirdi. Polis, adresin Türkiye olduğunu açıklarken, Ekvador basını Mersin Limanı’nı işaret etti.

Güney Amerika ülkesi Ekvador’da, Türkiye’ye gönderileceği iddia edilen 845,7 kilogram kokain yakalandı. 

Duvar’ın aktarımına göre, Ekvador polisinden yapılan açıklamada, Guayaquil Limanı’nda muz konteynerlerinin içerisine gizlenmiş yüklü miktarda kokain bulunduğu belirtildi. Polis uyuşturucunun ağırlığını 845,7 kilogram olduğunu ve varış adresinin Türkiye olduğunu açıkladı.

Polisin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Guayaquil’deki bir limanda Liman ve Havalimanı Bilgi Birimi (UIPA) ve Polis Köpekleri Birimi ile koordine bir şekilde, Shina isimli bir köpeğin katılımıyla Türkiye’ye gönderilecek muz dolu bir konteynerde gemiye yükleme öncesinde soruşturma gerçekleştirildi. Gerekli teknik sürecin işletilmesinin ardından içeride 17 renkli jüt kutuya rastlandı. Kutularda ise tuğlaya benzeyen ve içerisinde beyaz madde bulunan bloklar bulundu. Yapılan resmi testle birlikte 846 kilo 750 gramlık beyaz maddenin kokain olduğu doğrulandı. Altını çizmemiz gerekir ki varış noktasına ulaştığında bu uyuşturucuların değeri kilo başı 50-60 bin dolar arasındadır. Bu polis operasyonu, 8 milyon 450 bin kokain dozunun uluslararası pazara girişini engellemiştir.”

PEKER GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Ülke basını geminin varış noktasının Mersin Limanı olduğunu duyurdu.

Suç örgütü liderliğinden hakkında arama kararı bulunan Sedat Peker’in gündeme getirdiği Mersin Limanı’nda sık sık Güney ve Orta Amerika ülkelerinden yollanan yüklü miktarda uyuşturucu ele geçiriliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.