Emekli Sen: Bayram ikramiyesi asgari ücret düzeyine çıkarılmalı

Emekli Sen: Bayram ikramiyesi asgari ücret düzeyine çıkarılmalı
Yayınlama: 19.06.2023

ANTALYA – Bayram ikramiyesine ilişkin açıklama yapan Emekli Sen Antalya Şubesi hükümete, “Geçinemiyoruz, bayram ikramiyelerimizi asgari ücret düzeyinde hemen ödeyin” çağrısında bulundu.

Tüm Emeklilerin Sendikası (Emekli Sen) Antalya Şubesi, emeklilik maaşları ve bayram ikramiyesine dair sendika binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Emekli Sen Antalya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Ferzan Sarsılmaz, ödenen maaşların bayram ikramiyesiyle birleştirildiğinde dahi geçinemediklerini belirtti. 

‘İKRAMİYEYİ ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNE ÇIKARIN’ 

Zamlar karşısında ödenecek olan 2 bin TL bayram ikramiyesinin 4 kişilik bir ailenin bir akşam yemeğine dahi yetmediğini ifade eden Sarsılmaz, “İşsizlerden sonra toplumun en yoksul katmanı haline dönüştürdüğünüz emeklilerin bayram ikramiyesini asgari ücret düzeyine çıkarın” talebinde bulundu. 

Her seçim sürecinde siyasetçilerin, emeklilerin hakları noktasında çeşitli vaatlerde bulunduklarını ancak seçim sonrası bu vaatleri yerine getirmediklerini ifade eden Sarsılmaz, “Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarılarak turizmcilerin düşünüldüğü iddia ediliyor. Emekli maaşları ile emeklilerin tatile çıkması zaten mümkün değil. İktidara sesleniyoruz; Geçinemiyoruz. Bayramda nefes almak istiyoruz. Bayram ikramiyelerimizi asgari ücret düzeyinde hemen ödeyin. Ayrıca yetim, eşinden ve ebeveyninden dolayı maaş alanların bayram ikramiyelerinden kesinti yapmayın. Sandık emeklisi arkadaşlarımıza da bayram ikramiyesi ödenmelidir. Bu konuda tez zamanda çözüm bekliyoruz” çağrısında bulundu.