Erdoğan ‘Biz depreme karşı önlem aldık’ dedi, yıkımdan muhalefeti sorumlu tuttu

Erdoğan ‘Biz depreme karşı önlem aldık’ dedi, yıkımdan muhalefeti sorumlu tuttu
Yayınlama: 22.04.2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından paylaştığı videolu kentsel dönüşüm mesajında, iktidarları döneminde yaptıkları binalarla depreme karşı önlemler aldıklarını savundu. Muhalefeti, kentsel dönüşümü sabote etmekle suçladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından kentsel dönüşümü anlatan video paylaştı.

Erdoğan, paylaşımında “Başta depremin en çok etkilediği illerimiz olmak üzere, ülkemizin dört bir yanında başlattığımız kentsel dönüşüm hamlesiyle, vatandaşlarımızı güvenli ve huzurlu yeni evlerine kavuşturmak için dur durak bilmeksizin çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu mesajla paylaşılan videoda, 6 Şubat’ta meydana gelen Maraş merkezli depremlerin kentsel dönüşümün önemini ortaya koyduğu belirtildi, AKP iktidarı döneminde gerekli önlemlerin alındığı öne sürüldü. “Bizler yaptığımız binalarda ve şehircilik planlarında deprem başta olmak üzere bütün doğal afetlere karşı önlemler aldık. Bunların yanı sıra çarpık kentleşmenin getirdiği birçok sorunu da beraberinde bertaraf ettik. Yaşanan depremlerde, yaptığımız tek bir konut dahi zarar görmedi ve tamamı dimdik ayakta” değerlendirmesinin bulunduğu videoda, muhalefetin kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarına da yer verildi.

Ayrıca deprem bölgesinde 350 bin konutun bir yıl içinde tamamlanarak, hak sahiplerine teslim edileceği iddia edildi.