Erdoğan: Türkiye olarak doğayı koruyan ve çevre bilinci kazandıran çalışmalarda öncü roldeyiz

Erdoğan: Türkiye olarak doğayı koruyan ve çevre bilinci kazandıran çalışmalarda öncü roldeyiz
Yayınlama: 05.06.2021

Çevreye zararlı ihalelere karşı protestoların sık sık gündem olduğu ülkede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Türkiye olarak doğayı koruyan, çevre kirliliğini önleyen ve çevre bilinci kazandıran çalışmalarda öncü bir rol üstleniyoruz.” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Erdoğan mesajından bir kısmı şöyle:

“ÖNCÜ ROL ÜSTLENİYORUZ”

Türkiye olarak doğayı koruyan, çevre kirliliğini önleyen ve çevre bilinci kazandıran çalışmalarda öncü bir rol üstleniyoruz. Çevre dostu bir yaklaşımla doğal varlıklarımızın korunması, planlı şehirleşme çalışmaları, ağaçlandırma seferberlikleri ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla gerçekleştirilen projelere özel bir önem veriyoruz.

“ORMAN VARLIĞIMIZI ARTIRDIK”

Erozyonla mücadelede dünya lideri olan Türkiye, orman alanını artıran nadir ülkelerden biri konumundadır. Son 19 yılda ağaçlandırma yapılan alan miktarını 3,6 milyon hektardan 9,2 milyon hektara, orman varlığımızı ise 20,8 milyon hektardan 22,9 milyon hektara çıkardık. 2023 yılına kadar 81 ilimizde 81 milyon metrekare Millet Bahçesi hedefimiz kapsamında bugüne kadar 61 Millet Bahçemizi vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. 324 Millet Bahçesinde ise çalışmalarımız devam ederken, tabiat parklarımızın sayısını 17’den 250’ye çıkardık.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.