Erkam Yıldırım’ın Venezuela’ya gittiği dönemin gümrük kayıtları ortaya çıktı: Maske de test kiti de yok

Erkam Yıldırım’ın Venezuela’ya gittiği dönemin gümrük kayıtları ortaya çıktı: Maske de test kiti de yok
Yayınlama: 31.05.2021

Sedat Peker, sosyal paylaşım sitesi YouTube’dan yayınladığı video serisinin yedincisinde Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’la ilgili iddialarda bulunmuştu.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in, eski Başbakan ve AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’a işaret ederek bulunduğu “uyuşturucu güzergâhı” iddiası tartışılmaya devam ederken, iki ülke arasındaki gümrük kayıtlarına ulaşıldı. Yıldırım, oğlunun test kiti ve maske götürdüğünü söylerken, 1 Ekim-31 Aralık 2020 tarihleri arasında Türkiye’den Venezuela’ya hiçbir maske sevkiyatı yapılmadığı ortaya çıktı.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, “Eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın uyuşturucu güzergâhı kurmak için Venezuela’ya gittiğini” ederken, Binali Yıldırım da “Oğlum Venezuela’ya maske ve test kiti yardımı götürdü” dedi. 

Erdem Sevgi’nin Cumhuriyet’te yer alan haberine göre; Yıldırım’ın Venezuela’ya gittiği ve ziyaret öncesini de kapsayan üç aylık dönemde, Türkiye’den Venezuela’ya hiçbir maske sevkıyatı yapılmadığı ortaya çıktı. Aynı dönemde yapılan 1500 adetlik test kiti gönderiminin de Türkiye ve Venezuela’daki iki firma arasındaki ticari faaliyet olduğu belirlendi.

Öte yandan Ticaret Bakanlığı’nın 2020’nin son üç ayına ait gümrük kayıtlarında Türkiye’den Venezuela’ya 19 Kasım 2020 tarihinde 1500 adet “PCR test kiti” ihraç edildiği görülüyor. Söz konusu kitleri, sağlık kuruluşlarına yönelik test ürünleri satışı yapan Venezuela’daki bir şirkete gönderen İstanbul merkezli firmanın sicil bilgileri incelendiğinde iş insanı Erkam Yıldırım ile bağlantısının bulunmadığı görülüyor. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.