MHP lideri Bahçeli’nin “Sandıktan korkmanın hiç kimseye yararı dokunmamaktadır” açıklamasına TİP lideri Erkan Baş yanıt verdi: “Hodri Meydan.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin Meclis’teki grup toplantısında seçimlerin mayıs ayında yapılması çağrısına TİP’ten yanıt geldi.

Sosyal medya hesabından partisinin milletvekili Sera Kadıgil’in önceki konuşmalarını hatırlatan Erkan Baş, “Hodri Meydan” dedi. Baş’ın paylaşımı şöyle:

Bahçeli “sandıktan kaçmanın kimseye yararı yok” demiş. Şimdi geçen hafta Sera Kadıgil’in yaptığı açıklama çok daha önemli hale geldi.

Hodri Meydan:
-Kimse sandıktan kaçmasın
-Anayasa-yasalar ayaklar altına alınarak, iktidarın keyfine göre seçim yapılmasın.

KADIGİL NE DEMİŞTİ?

Sera Kadıgil, AKP-MHP iktidarının seçim yasasını değiştirdiğini hatırlattı ve mevcut iktidarların eski seçim düzeniyle iktidar olacağını anladığında seçim yasasını değiştirdiklerini söyledi.

Kadıgil, “Ali İhsan Yavuz’ın deyimiyle bu seçimlerde de ‘hiçbir şey olmasa bile bir şeyler mutlaka olacak.’ Bu yaşadığımız her şey bunun göstergesi. Aman mağdur olmasın. Adaylığına itiraz edersek mağduriyet doğar. Ne uğraşalım bununla. Hayır. Bu siyasetsizliktir. Siz bu ülkenin Anayasa’sının bir kere ayaklar altına alınmasına müsaade ederseniz ki daha önce ettiğimizde neler olduğunu da gördük. Bunun altında hepimiz tüm muhalefet kalırız” dedi.