Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki savaş bitti: Karabağ’a Rus Barış Güçleri konuşlanacak

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki savaş bitti: Karabağ’a Rus Barış Güçleri konuşlanacak
Yayınlama: 10.11.2020

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın ‘Karabağ savaşının sona ermesi’ konusunda Azerbaycan ve Rusya ile ortak bir bildiri imzaladıklarını duyurmasının ardından kısa bir süre sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den bir açıklama geldi. 

Putin, “Azerbaycan ile Ermenistan arasında bu gece 00:00’dan (TSİ) itibaren ateşkes başladı” dedi.  

‘DAĞLIK KARABAĞ’A RUS BARIŞ GÜCÜ KONUŞLANDIRILACAK’ 

Rusya Devlet Başkanı Putin, Karabağ bölgesine Rus Barış Güçleri’nin konuşlandırılacağı bilgisini verdi.

Putin, açıklamasında tarafların mevcut askeri pozisyonlarında kalacağını belirterek, ulaşım merkezlerinin açılacağını kaydetti.

Rus lider, yeni ateşkes anlaşmasının, Dağlık Karabağ krizine her iki tarafın da çıkarına, uzun vadeli çözüm için koşullar yaratacağını umduğunu dile getirdi.

PAŞİNYAN: ZOR BİR KARAR ALDIM

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ‘Karabağ savaşının sona ermesi’ konusunda Azerbaycan ve Rusya devlet başkanlarıyla ortak bir bildiri imzaladıklarını açıkladı. Paşinyan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kendim ve hepimiz için çok zor bir karar aldım” ifadelerini kullandı. 

Bildiri metninin kendisi ve Ermenistan halkı için ‘inanılmaz derecede acı verici’ olduğu ifadelerini kullanan Paşinyan, “Bu kararı, askeri duruma dair derin bir analizin ardından verdim” dedi. 

BAKÜ’DE PATLAMA MEYDANA GELDİ

Anlaşma haberiyle eş zamanlı olarak Azerbaycan’ın başkenti Bakü’den bir patlama haberi geldi. Patlamanın sebebi henüz bilinmiyor. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.