Esenyurt’ta coşkulu Yeşil Sol Parti mitingi

Esenyurt’ta coşkulu Yeşil Sol Parti mitingi
Yayınlama: 06.05.2023

Yeşil Sol Parti, İstanbul Esenyurt’ta seçim mitingi düzenliyor. Esenyurtluların yoğun ilgi gösterdiği miting, adayların konuşmasıyla devam ediyor.

İSTANBUL – Yeşil Sol Parti bugün İstanbul’da Esenyurt Meydanı’nda seçim mitingi düzenliyor.

Miting alanını dolduranlar sık sık “Selahattin Demirtaş’a özgürlük”, “Patates, soğan güle güle Erdoğan”, “Jin jiyan azadi” sloganları attı.

İnşaat işçileri ve sokak müzisyenlerinin taşıdığı, üzerinde “Selahattin Demirtaş Gibi dik durun”, “Seni başkan yaptırmayacağız” yazılı pankartlar ile öldürülen Kürt şarkıcı Cihan Aymaz’ın fotoğrafı polisler alana alınmak istemedi. Kitlenin ısrarı sonucu pankart ve dövizler alana alındı.

Mitingte HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü halkı selamlayarak Kürtçe bir konuşma yaptı.

İSKENDER BAYHAN: ERDOĞAN’DAN OLSA OLSA TÜCCAR OLUR

Milletvekili adayı İskender Bayhan, Erdoğan’a seslenerek, “Kaç kilo patates soğan edersin bilmiyorum ama 14 Mayıs’ta bu halk sana gereken yanıtı verecek. Erdoğan’dan olsa olsa tüccar olur, zaten öyle demişti. 14 Mayıs’ta onları gönderelim. Biz kazanacağız” dedi.

Aday Çiçek Otlu da tutuklu siyasetçilere özgürlük isteyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti; “14 Mayıs’a kadar çalışacağız ve tüm gençlerimiz Yeşil Sol Parti’ye oy verecek. Sadece 14 Mayıs’ta değil sokakta da bu faşizmi yeneceğiz. Birlikte değiştireceğiz biz kazanacağız.”

BAŞAK DEMİRTAŞ’TAN ÇAĞRI: PARTİ AMBLEMİMİZİ TANITIN

Ardından söz alan Başak Demirtaş, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın açık görüşünden geldiğini söyleyerek Demirtaş’ın gençlere gönderdiği notu okudu. Başak Demirtaş sözlerine şöyle devam etti, “Selahattin gençlerden ricacı oldu ben de kadınlara çağrıda bulunuyorum partimizi ve amblemimizi tanıtın. Farklı nedenlerle AKP’ye oy veren kardeşlerim gün mazlumun yanında olma günüdür. Hangi iman sahibi bu yapılanlara sessiz kalabilir. Dini siyasete alet edenleri göndereceğiz. Bir oy Kılıçdaroğlu’na bir oy Yeşil Sol Parti’ye diyeceğiz.”

ÇİÇEK: 14 MAYIS’TA SOYGUN DÜZENİNE SON VERECEĞİZ

Yeşil Sol Parti 1’inci Bölge Adayı Cengiz Çiçek, kadınları gençleri ve işçileri selamlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Bu seçim kimlerin arasında biliyor musunuz? Eşit yurttaşlık için mücadele eden Alevilerle din tüccarları arasında. Kürtsüz yüzyıl özlemi ile yanan Erdoğan ile mücadele eden Kürtler arasındadır. Bu yüzyıl Kürtlerin yüzyılı olacak Erdoğan’sız bir yüzyıl olacak. Patates soğan güle güle Erdoğan diyoruz ve 14 Mayıs’ta bu soygun düzenine son veriyoruz” dedi.