Eski Amedsporlu futbolcuya tribünlerden ölüm tehditleri

Eski Amedsporlu futbolcuya tribünlerden ölüm tehditleri
Yayınlama: 27.11.2023

Kırklarelispor – Adıyaman FK maçında Amedspor’un eski futbolcusu Mansur Çalar, tribünlerden ölüm tehditlerine maruz kaldı. Amedspor Barikat taraftar grubu tüm paydaşlarına tepki göstermesi yönünde çağrı yaptı.

TFF 2’nci Lig ekiplerinden Adıyamanspor forması giyen Amedspor’un eski kaptanı Mansur Çalar, Kırklarelispor deplasmanında bir pozisyonda ayağına darbe aldıktan sonra Kırklarelispor taraftarları “Mansur Çalar’ı öldürün” şeklinde tehdit tezahüratları yaptı.

ESKİ BAŞKAN’DAN TFF’YE ÇAĞRI

Dünkü maçta yaşanan tezahüratlara tepki gösteren Amedspor eski Kulüp Başkanı Selahattin Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Son günlerde tribünlerde artan ırkçı ve tehdit dili Avrupa’da olsa bütün takımlar futbol dan men alır. Bu video da açıkça ölümle tehdit ediliyor ve bu bir suç teşkil ediyor yetkililere duyurulur. Şeyhmus Özer gibi Mansur Çalar da bu coğrafyanın değeridir ve onurumuzdur. #ŞeyhmusÖzer #MansurÇalar @TFF_Org @UEFAcom @FIFAcom” dedi.

‘SENİNLEYİZ MANSUR ÇALAR’

Amedspor Barikat Taraftar Grubu da açıklama yayınlayarak, çirkin ve hedef gösteren tezahürata tepki gösterdi. Açıklamada, “Kırklarelispor – Adıyaman FK maçında eski futbolcumuz Mansur Çalar tribünlerden ölüm tehditleri ve çirkin tezahüratlara maruz kalmıştır. Bu konuda tüm Amedspor bileşen ve paydaşlarından güçlü bir tepki bekliyoruz” denildi.

ŞEHMUS ÖZER’E DE HAKARET EDİLMİŞTİ

Amedspor’a 25 Kasım’da İnegöl deplasmanında da ırkçı sloganlar atılmış, Amedspor’un eski kaptanı Şehmus Özer’e hakaret edilmişti.