Fransa, Türkiye Büyükelçisi’ni ülkeye çağırdı

Fransa, Türkiye Büyükelçisi’ni ülkeye çağırdı
Yayınlama: 25.10.2020

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a sarf ettiği “Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var.” sözlerinin ardından Fransa, Türkiye’deki Büyükelçisi Herve Magro’yu ülkeye çağırdı.

Elysee Sarayı, Erdoğan’ın yaptığı açıklamanın kabul edilemez olduğu belirterek, Fransa’nın Türkiye’deki Büyükelçisi Herve Magro’yu istişarelerde bulunmak üzere ülkeye çağırıldığını bildirdi. 

FRANSA: KABUL EDİLEMEZ

Elysee Sarayı’ndan da Erdoğan’ın Macron’un hakkındaki yorumları hakkında ‘kabul edilemez’ açıklaması geldi. AFP’ye konuşan bir Fransa Cumhurbaşkanlığı yetkilisi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri kabul edilemez. Abartı ve kabalık bir yöntem değildir. Erdoğan’dan politikasını değiştirmesini istiyoruz, çünkü bu her açıdan tehlikeli. Gereksiz polemiklere girmiyoruz ve hakaretleri kabul etmiyoruz” açıklamasında bulundu.

Yetkili ayrıca Erdoğan’ın başı kesilerek öldürülen tarih öğretmeni Samuel Paty hakkında başsağlığı mesajı göndermediğini de ifade etti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, Macron’a ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı: “Macron denilen zatın, İslam ile derdi nedir, Müslümanlarla derdi nedir? Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç hürriyetinden, inanç özgürlüğünden anlamayan, kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir, öncelikle akli noktadan kontrol. İkide bir Erdoğan ile uğraşıyorsun. Erdoğan ile uğraşmak sana bir şey kazandırmaz. Zaten 1 yıl sonra seçim var. Seçimde de akıbetini göreceğiz. Yolunun pek uzak olduğunu zannetmiyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.