Gar katliamı’nda yaşamını yitiren Batmanlılar mezarları başında anıldı

Gar katliamı’nda yaşamını yitiren Batmanlılar mezarları başında anıldı
Yayınlama: 10.10.2022

10 Ekim Katliamı’nda yaşamını yitiren Meryem Bulut, Muhammed Veysel Atılgan ve İbrahim Atılgan, Batman’ın Gercüş ilçesinde bulunan mezarları başında anıldı.

Anmaya Batman Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Petrol İş Batman Şubesi,  Genel İş Batman Şubesi, HDP il ve ilçe örgütlerinin yanı sıra yaşamını yitirenlerin aileleri katıldı.

Anmada konuşan SES Batman Şubesi Eşbaşkanı Deniz Topkan,  katliamın güvenlik bürokrasinin gözleri önünde gerçekleştiğini belirterek, “Gelinen aşamada ortaya çıkan gerçekler bu katliamın önünün açıldığını gösteriyor. Katliamı gerçekleştiren canilerin istihbarat tarafından takip edildiği, canlı bomba ihbarının olduğu, sorumlularının istihbarat görevlileri ile katliam öncesi ve sonrasında görüştüğü kamuoyuna yansımıştır. Katliamı gerçekleştiren IŞİD katilleri, patlama malzemeleri ile binlerce kilometre yolu adeta elini kolunu sallayarak, herhangi bir kontrole tabi olmadan geçmiştir. O dönemin karanlığından iktidarını tahkim etmek isteyenler, karanlık ve katliamdan oy hesabına dönenler, şehitlerimizi statlarda yuhalatanlar, bu katliama gereken tedbirleri almayarak yol verenler, bu toplumun, tüm halklarımızın vicdanında mahkumdur” diye belirtti.

Konuşmanın ardından yaşamını yitirenlerin mezarlarına karanfiller bırakıldı.