Gazeteci Ayşegül Doğan’a 15 yıla kadar ceza istemi

Gazeteci Ayşegül Doğan’a 15 yıla kadar ceza istemi
Yayınlama: 07.10.2020

Gazeteci Ayşegül Doğan hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan İMC TV’nin Program Koordinatörü Ayşegül Doğan hakkında, gazetecilik faaliyeti kapsamında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) yöneticileriyle yaptığı görüşmeler, röportajlar ve katıldığı etkinlikler gerekçe gösterilerek “silahlı örgüt kurmak ve yönetmek” suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 5’inci duruşması, Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz yargılanan gazeteci Doğan katılmazken, avukatları Mehmet Emin Aktar ve Ahmet Özmen hazır bulundu.

SAVCI CEZA İSTEDİ

İddia makamı, esas hakkında sunduğu mütalaasında, Doğan’a “örgüt üyesi olma” suçuyla birlikte Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 5’inci maddesi uyarınca 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

AVUKATLARIN TALEBİ REDDİLDİ

Savcılığın esas hakkındaki mütalaasına karşı detaylı savunmalarını daha sonra yapacaklarını belirten Doğan’ın avukatları, Doğan’ın DTK Daimi Meclis üyesi olarak faaliyet yürütmediğine ilişkin savunmasını hatırlatarak, başka bir iddianamede yer alan telefon tapelerinin bunu kanıtlar nitelikte olduğunu söyledi. Doğan’ın avukatları, başka bir iddianamede yer alan bu tape kayıtlarının dosyaya konulmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığından istenilmesini talep etti.

Verilen aranın ardından avukatların tape kayıtlarına ilişkin talebini reddeden mahkeme heyeti, avukatların savunmalarını hazırlaması için duruşmayı 7 Aralık’a erteledi. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.