Gazeteci Erk Acarer hakkında yakalama kararı

Gazeteci Erk Acarer hakkında yakalama kararı
Yayınlama: 02.05.2020

Hakkında iddianame hazırlanan gazetecilerden Erk Acarer’in ‘yakalanması için’ karar çıkarıldı.

Libya’da hayatını kaybeden bir Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisinin cenazesine ilişkin haberin yayımlanması sonrası başlatılan soruşturmanın tamamlanmış ve yedisi gazeteci sekiz kişi hakkında iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede, altısı tutuklu sekiz kişi hakkında “Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama”, “İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” iddialarından 7’şer yıldan 18’er yıla kadar hapis istenmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, iddianamede ‘şüpheli’ sıfatıyla yer alan isimlerden gazeteci ve yazar Erk Acarer hakkında ise yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Ne olmuştu?

Odatv haber sitesinin Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabiri Hülya Kılınç, 5 Mart’ta çıkarıldıkları mahkemece “MİT Kanunu’na muhalefet” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Tutuklamaya gerekçe olarak “Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı” başlıklı haber gösterilmişti.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da soruşturmaya dahil edilmiş, 6 Mart’ta ifade vermek için gittiği İstanbul Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Söz konusu soruşturma genişletilerek Yeni Yaşam gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve editör Semiha Alankuş ile Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel de ifadeye çağrılmıştı.

6 Mart’ta İstanbul Adliyesi’nde ifade veren gazeteci ve yazarlar çıkarıldıkları mahkemece yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yeni Yaşam editörü Alankuş ise savcılık tarafından alınan ifadesini ardından serbest bırakılmıştı.

Ancak savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Çelik ve Keser, İstanbul 5’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından “İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etme” iddiasıyla 8 Mart’ta tutuklanmıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.