Dersim’de kayıp Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, hakkında yarın görülecek duruşma öncesi ailesiyle birlikte Tunceli Adliyesi önünde oturma eylemine başladı.

Dersim’de 05 Ocak’tan bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi olan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku hakkında açılan tazminat davası yarın Tunceli Adliyesi’nde görülecek. Doku’nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku, duruşma öncesi Tunceli Adliyesi önünde oturma eylemi yaptı.

‘GÜLİSTAN DOKU NEREDE?’

Abla Aygül Doku, 543 gündür kardeşi Gülistan’dan haber alınamadığını söyledi. Evde kriminal inceleme yapılsın dediği için yarın yargılanacağını dile getiren abla Doku, “Gülistan Doku’nun bir elektrik süpürgesi kadar değeri olmadığını, 21 yaşındaki bir kadının bu ülkede bir elektrik süpürgesi kadar kıymet verilmediğinin resmini göstereceğim. Bu gece ailemle Tunceli Adliyesi önünde sabaha kadar oturacağız. Sabah hakime ‘Gülistan Doku nerede’ diyeceğiz. Bugün burada olması gerekenler Gülistan Doku ve ailesi değil. Gülistan Doku’yu, 21 yaşında hayatının baharında olan bir kadını alanlardır. Siz neden bunları yargılamıyorsunuz. 21’inci yüzyılda avuç içi kadar bir kentte, her köşesi mobese olan bir kentte, 21 yaşında bir kadını bulamamak neyin göstergesidir” dedi.

Abla Doku, Gülistan Doku’ya ilişkin bu akşam saat 20.30’ta Twitter’da yapacakları hashtag eylemine destek çağrısında bulundu.