“İnsanca yaşamak istiyoruz” talebiyle basın açıklaması yapmak isteyen Halkevleri üyelerine polis müdahale etti.

Çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı. Halkevleri üyeleri, “İnsanca yaşamak istiyoruz” talebiyle Sakarya Caddesi’nde basın açıklaması yapmak istedi. Ziya Gökalp Caddesi üzerinde bulunan İş Bankası önünde bir araya gelen Halkevleri üyeleri, “Güvenceli çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz” pankartı açarak yolu trafiğe kapattı. Daha sonra Sakarya Caddesi’ne yürüyen grubun önünü polis cadde girişinde kapattı.  Engele rağmen yürümek isteyen gruba müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı.  Basın çalışanlarının da görüntü almasını engelleyen polislerin koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini gerekçe göstermesi dikkat çekti.  

BOĞAZLARI SIKILDI 

Müdahale sonrası Selanik Caddesi’ne doğru dağılan bir grup basın açıklamasını yolda yapmak istedi. Polisler, Yüksel Caddesi’nde grubun önünü kesip ikinci kez müdahale etti. Sık sık “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganı atan kişilerin boğazı sıkılarak gözaltına alındı. 

GAZETECİLER TEHDİT EDİLDİ 

Polis ikinci müdahale sonrası görüntü almak isteyen gazetecileri “zor kullanmakla” tehdit ederek, “Yaklaşırsanız size ne yapacağımı biliyorum” ifadelerini kullandı.