Hasta tutuklunun tedavisi yapılmıyor

Hasta tutuklunun tedavisi yapılmıyor
Yayınlama: 22.01.2022

Hilvan 1 Nolu T Tipi Cezaevi’ndeki hasta tutuklu Suat Oğuz’un babası Rıfat Oğuz, oğlunun birçok hastalığına rağmen tedavi edilmediğini belirtti.  

Siirt’te 8 yıl önce gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve yargılandığı davada müebbet hapis cezası verilen Hilvan 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki Suat Oğuz’un (32) yaşadığı sağlık sorunları devam ediyor. 20 Kasım 2020 ve 15 Kasım 2021 tarihlerinde koronavirüs (Kovid-19) salgınına yakalanan Oğuz, Hepatit B (Sarılık) hastası. Oğuz’un ailesi, çocuklarının hastalığının cezaevi koşulları nedeniyle daha da kötüye gittiğini belirterek, tedavisinin yapılmasını istiyor.

AİLE ENDİŞELİ

Siirt’te yaşayan Oğuz’un babası Rıfat Oğuz, oğlunun yaşamından endişe duyduğunu belirtti. Baba Oğuz, “Daha lise yıllarında sürekli gözaltın alınıyordu. O yıllarda 5 kez tutuklanıp bırakıldı. 8 yıl önce de FETÖ’cüler tarafından hazırlanan bir dosya üzerine tutuklandı. Tutuklanmasına yaptığımız itirazlar sürekli reddedildi. Son olarak cezası Yargıtay tarafından onaylandı. Hukuksuzluk zincirine Yargıtay da katıldı” diye kaydetti.

‘YAZIKLAR OLSUN’

Oğlunun tedavisinin yapılmasını isteyen Oğuz, “Cezaevi yönetiminin sorumsuzluğu yüzünden 2 defa koronavirüse yakalandılar. Her ikisini de zor atlattı. Koronavirüs bahane edilerek neredeyse tüm hakları ellerinden alındı. Niye alındı? Onların deyimiyle virüs bulaşmasın diye. Ancak iki defa virüsü kendileri bulaştırdılar. Tacizci, tecavüzcü, katil kim varsa bıraktılar. Ölümle yüz yüze olan hasta tutukluları bırakmadılar. O kadar uyarı yapılmasına rağmen bırakılmayan hasta tutuklulardan 7’si geçtiğimiz ay yaşamını yitirdi. Yazıklar olsun bunlara. İnsanları ölüm ile yüz yüze bıraktılar. Hasta tutsakların ölümünden katilleri bırakıp onları bırakmayanlar sorumludur” diye konuştu.

HASTALIKLARI ARTIYOR

Oğlunun diş ağrısı için revir talebinin dahi kabul edilmediğini aktaran baba Oğuz, şunları söyledi: “En son aradığında dişinin ağrıdığını, bunun için revire gitme talebinde bulunduğunu ve bu talebin kabul edilmediğini söyledi. Bunun dışında ciğerlerindeki sorun artarak devam ediyor. Baş ağrısı da var. Ayaklarını da hissetmiyormuş. Sara hastası. Bu kadar hastalığı var ancak hastaneye götürülmüyor. Yaşamını yitirmesini mi bekliyorlar? Tutukluların hastane taleplerinin acil bir şekilde kabul edilmesi gerekiyor. Hasta tutsaklar serbest bırakılmalı.”
Paylaş:

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.