Hastaneden kanser ilaçlarını çalıp, yerine su enjekte ettiler

Hastaneden kanser ilaçlarını çalıp, yerine su enjekte ettiler
Yayınlama: 04.03.2023

İstanbul’da hastaneden kanser ilacı hırsızlığına yönelik operasyonda biri medikal şirket sahibi 5 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, kemoterapi hastalarında kullanılan ilaçları çalıp yerine su enjekte ettiği belirlendi.

 İstanbul’da bir hastaneden kanser ilaçları çalınması olayına ilişkin bir medikal firması sahibi, 3 sağlık teknikeri ve bir eczacı kalfası gözaltına alındı.

KAÇ KİŞİNİN CANINA MAL OLDU?

AA’nın haberine göre, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü çalışmada, bir hastanenin onkoloji bölümünde kemoterapi gören kanserli hastalar için kullanılan ilaçların hırsızlık yöntemiyle alınarak, yerine su enjekte edildiğini tespit etti.

Olay anlaşılıncaya kadar kaç kanser hastasına kemoterapide ilaç yerine su verildiği ve bu nedenle ilerleyen hastalık sonucu kaç kişinin vefat ettiği ise bilinmiyor.

BİR İLACIN DEĞERİ 10 İLA 90 BİN LİRA ARASINDA

Bazı görevlilerin, maddi değeri 10 ila 90 bin lira arasında değişen gerçek ilaçları sırt çantalarında dışarı çıkarıp eczacı ve kuryeye, yüklü miktarda para karşılığı elden teslim ettiklerini belirleyen ekipler, bir medikal firması sahibi, 3 sağlık teknikeri ve bir eczacı kalfasını suçüstü yakaladı.

5 MİLYON LİRALIK VURGUN

Zanlıların evi, araçları ve kullandıkları hastane bölümleri ile eczanedeki aramalarda paralar ve 222 kutu kanser ilacı bulundu. Operasyonda el konulan ve başkaları adına reçetelendirilerek SGK Başkanlığı’na fatura edildiği anlaşılan kanser ilaçlarının piyasa değerine göre hesaplanan toplam kamu zararının 4 milyon 914 bin 644 lira olduğu belirtildi.