Hatay’da belden aşağısı enkazda kaldı: Yaralı çocuk kurtarılmayı bekliyor

Hatay’da belden aşağısı enkazda kaldı: Yaralı çocuk kurtarılmayı bekliyor
Yayınlama: 07.02.2023

Hatay’ın Antakya ilçesinde depremde yıkılan binada, belden aşağısı enkaz altında kalan 7- 8 yaşlarındaki çocuk, kurtarılmayı bekliyor. Suriyeli olduğu, anne ve babasının da enkaz altında kaldığı belirtilen çocuk, yaşadığı şok nedeniyle konuşamıyor.

Maraş merkezli iki büyük depremin vurduğu Hatay’da kent merkezi ile Kırıkhan ve İskenderun ilçelerinde yaklaşık 1200 bina yıkıldı.

Merkez ilçe Antakya’da 40- 50 yıllık binaların bulunduğu Cebrail Mahallesi’ndeki evlerin tamamı da neredeyse tamamen çöktü, çok sayıda kişi enkaz altında kaldı.

Enkaz altında kalanlardan biri olan yedi sekiz yaşlarındaki Suriyeli çocuğun vücudunun belden aşağısı göçük altında kaldı. 33 saattir enkaz altında bekleyen çocuk için vatandaşlar seferber oldu.

Anne ve babasının da enkaz altında olduğu söylenen çocuk, yaşadığı şok nedeniyle konuşamadı.

Beton bloğun altında sıkışan çocuk, tüm çabalara karşın kurtarılamadı. Bunun üzerine vatandaşlar, gece üşümemesi için çocuğu yorgana sardı, başına bere takıp, yanına da susadığı zaman içmesi için pet şişede su bıraktı.

Elektrik, su, doğal gaz ve internet hizmeti verilemeyen bölgede bugün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte diğer bölgelerde arama kurtarma çalışmaları yeniden başlarken, Cebrail Mahallesi’ne ekipler henüz ulaşamadı. Küçük çocuk kurtarılmayı bekliyor.