HDP Batman il eşbaşkanı Fatma Ablay: Gün dayanışma günüdür

HDP Batman il eşbaşkanı Fatma Ablay: Gün dayanışma günüdür
Yayınlama: 15.04.2020

Halkarın Demokratik Partisi (HDP) Batman il eşbaşkanı Fatma Ablay , Koronavirüs tedbirleri ve ‘Kardeş aile’ kampanyası ile ilgili sorularımızı yanıtladı.
Jiyan Haber’in sorularını yanıtlayan HDP Batman il eşbaşkanı Fatma Ablay, Kürt insanının kültüründe var olan dayanışmayı canladırıp Batman halkının da dayanışmaşı gerektiğini söyledi.

Partinizin başlatmış olduğu ‘Kardeş aile kampanyası amacına ulaşıyor mu? Çalışmalarınız ne aşamada, nasıl yürütüyorsunuz?

Genel merkezimizin başlatmış olduğu kampanya çerçevesinde bizde 8 Nisan itibariyle çalışmalara başladık, ‘Kardeş aile’ kampanyası için komisyonlar kurduk ve kriz masası kurduk.
İl örgütümüz iki komisyon kurduk, bir komisyonumuz kardeş aile kabul edecek, yani yardım edebilecek ailelerin tespiti için. Diğer bir komisyonumuzda yardım alabilecek ailelerin tespiti için kuruldu ve iki komisyonumuzun çalışmaları aralıksız sürmektedir.
Bizler de yardım edecek ve yardım alacak aileler arasında köprü olmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar yüz’e yakın aileye ulaştık ve bu kampanya küresel bir tehdit haline gelen koronavirüsü bitene kadar da devam edecek ve çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bizler kendi sosyal medya hesaplarımızdan çağrılar yapmaya devam ediyoruz.

‘Kardeş Aile’ kampanyası çalışmalarınızı nerelerde yapıyorsunuz?


Batman’da bilindiği gibi desteğe ihtiyaç duyan aileler çok fazla, buna karşın bizlerin daha çok destek verecek aileye ihtiyacımız var. Aslında dayanışma kültürüne sahip bir halkız inanıyorumki çağrılarımız karşılık bulacak ve Batman’da mağdur ailelerle tam bir dayanışma olacaktır ve başta kentin ileri gelenlerinden, iş insanlarından ve siyasetçilerden destek istiyoruz, çünkü gün dayanışma günüdür. Kent merkezinde olduğu gibi köy ve ilçelerde de çalışmalarımız sürüyor.

Hükümetin açıkladığı tedbirleri yeterli buluyor musunuz? Sokağa çıkma yasaklarının ilanı doğru bir karar mı? Batman’da da ilan edilmesini istiyor musunuz?

Hali hazırda alınan tedbirlerin yetersizliği bir yana halkımızın da tavsiyelere uyarak kendilerini virüsten korumaları gerekir.Birkez daha çağrıda bulumak gerekirse mecbur olmadıkça halkımızın dışarı çıkmamalarını istiyoruz. Çünkü son 3 – 4 gündür kat be kat vaka sayısı arttı, işlek caddelerde sağlık ekipleri kontrollerini yapıyor fakat bizler de kendimizi virüsten korumalıyız.
Ayrı bir nokta ise evde kal çağrıları yapıyoruz ama insanların ihtiyaçlarını gidermeden çağrı yapmak belki de eksikliktir. Önce ihtiyaçları giderip son ra evde kal çağrısı yapmak lazım, işte başlattığımız kardeş aile kampanyası da bunu amaçlamaktadır. Elimizden geldiği kadar da halkımızın temel ihtiyaçları için çalışıcağız.Bu kampanya ile birlikte kültürümüzde var olan dayanışmayı geliştirecektir.


Alınan önlemler kapsamında, temel ihtiyaçlar karşılandıktan sonra sokağa çıkma yasakları insanların sağlıklı kalabilmeleri için etkili olabilir, ancak geçen hafta ilan ilan edilen sokağa çıkma yasağı ilanı oldu, insanlar hazırlıksız olduğu için bir kargaşa yaşandı, belkide bu yanlış karar bir faciya yol açacak. Umarım kizse zarar görmemiştir. Yapılan zamansız yasak ilanıyla birlikte belkide bir çok insan bir anda enfekte olmuştur. Batman’da böyle bir durumun yaşanmaması için başta halkımız kendi tedbirlerini alarak sonrada yetkililer doğru ve etkili hamleler yapması gerekir.
İdris Yayla

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.