HDP Batman il Örgütünden 1 Mayıs Kutlaması

HDP Batman il Örgütünden 1 Mayıs Kutlaması
Yayınlama: 01.05.2020

HDP Batman İl Örgütü ve Milletvekilleri 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününü kutladı.

Halkların Demokratik Partisi Batman İl örgütü ve Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Necdet İpekyüz ve Ayşe Acar Başaran HDP Batman İl binasının balkonundan ve parti binasının önünde yaptıkları basın açıklamasıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutladı.

Basın açıklamasına HDP Batman il eşbaşkanları Fatma Ablay,Ömer Kulpu, HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Necdet İpekyüz ve Ayşe Acar Başaran ile Merkez ilçe eş başkanları katıldı.

HDP’lilerin Parti binası önünde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne ilişkin yaptığı açıklamada konuşan Necdet İpekyüz, ‘Bütün dünyada bir pandemi ile karşı karşıyayız, Korona virüsü nedeniyle insanlar hastalıkla baş etmeye çalışıyor. Ama dünya şuna tanıklık etmeye devam ediyor, sermayeler acımasızlığına, doğayı katletmeye ve köle gibi çalıştırmaya devam etti., emekçiler köle gibi çalışmaya devam ederek açlıkla, yoksullukla mücadele ederken belli bir kesim ise dahada zenginleşti. Emekçiler bir yanan yoksullukla bir yandan da hastalıkla mücadele etmek zorunda. Bugün işçi, emekçi, köylü ve emekliye sahip çıkmak gerekirken bakıyoruz ki sermaye korunuyor. Salgını fırsata dönüştürenlere cevabımız şu bu günler bitecek, krizi hastalığı önlemek yerine sermayeyi, yandaşı besleme peşindesiniz. Bu günler bittiğinde işçilerle, Emekçilerle daha güzel günler göreceğiz, barışı getireceğiz’ dedi.

İpekyüz, Yurttaşlara, saat 21.00’de evlerinde kalarak Newroz’da olduğu gibi Işık söndürme, zılgıt ve türkülerle 1 mayısı kutlamaya davet etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.