HDP Batman’da husumetli 2 aileyi barıştırdı

HDP Batman’da husumetli 2 aileyi barıştırdı
Yayınlama: 18.01.2023

HDP, Beytekin ve Bayram aileleri arasında 3 yıldır devam eden husumeti barışla sonuçlandırdı.

Ukrayna’da 3 yıl önce çıkan kavgada Ömer Beytekin’nin yaşamını yitirmesi ile Beytekin ve Bayram aileleri arasında başlayan husumet Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) devreye girmesiyle sonlandı.

Batman’daki Roza Düğün Salonu’nda verilen barış yemeğine, Beytekin ve Bayram ailelerinin fertleri ile milletvekilleri Feleknas Uca, Nimettullah Erdoğmuş, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, din alimleri,  78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Candemir,  MEBYA-DER, görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanları,  HDP, DBP PM üyeleri, Beytekin ile Bayram ailelerinin fertleri katıldı. 

‘BARIŞ MÜJDEDİR’

Burada konuşan HDP’li Erdoğmuş, barışta emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu olayla ilgilendiğimiz günden beri iki ailenin ve örgütümüzün durusuyla bu güne gelip husumeti bitiriyoruz. Savaşın her türlüsü barışa çıkıyorsa anlamı vardır. Eğer savaş sadece ölmek, öldürmek, yakıp yıkmak üzerine devam ediyorsa bunun kimseye faydası yoktur. Asıl olan barıştır. Hudeybiye anlaşması İslam tarihimizden bir örnektir. Bu anlaşma Hz. Peygamberin iradesiyle barışı nasıl getirdiyse bugün de buna vesile olması temennimizdir. Ancak bu şekilde özgürlükler, hak, hukuk ve eşitlik olur. Barış müjdedir. Barışa şahitlik edenler bu müjdeyi alır ve gittiği her yere ulaştırır” diye konuştu.

KÜRTLERİN BİRLİĞİ

Ardından konuşan Mele Şerif ise, barışın önemine dikkati çekerek, “Ger hûn nebin yek hûnê herin yek bi yek (Eğer birlik olmazsanız bir bir gideceksiniz)” dedi.  HDP’li Uca da Kürtler arası birliğin önemine değinerek, Kürtlerin var olma savaşının yanı sıra kendi kavgalarını bitirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR

Ardından iki aile üyeleri tokalaşıp, barıştı. Tokalaşmanın ardından Beytekin ailesi adına Mele Ahmet söz alıp, barışın önemine değinerek katkı sunanlara teşekkür etti.