HDP Binasına Polis Baskını

HDP Binasına Polis Baskını
Yayınlama: 23.03.2022

HDP Kartal İlçe Örgütü binasına baskın yapan polis, dergi ve fotoğraflara el koyarken, halk “HDP halktır, halk burada” sloganıyla baskını protesto etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kartal İlçe Örgütü binasını öğlen saatlerinde polis bastı. Baskının ilçe eşbaşkanları ve yöneticilerinin olmadığı zamanda yapıldığı öğrenildi.İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturmanın “suçu ve suçluyu övme” iddiasıyla baskının gerçekleştirildiği öğrenildi. Aramanın bu suçlama ile ilgili “makul şüphe” olduğu gerekçesiyle yapıldığı kaydedildi.

DERGİ VE FOTOĞRAFLARA EL KONULDU

Binada saatler süren aramada, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ile Deniz Gezmiş, İbrahim Kaypakkaya’nın fotoğrafları, Demokratik Modernite ile Jineoloji dergilerine polis tarafından el konuldu.

SLOGANLARLA PROTESTO

İlçe binasının basılması üzerine partililer ve çok sayıda yurttaş ilçe binasının önüne gitti. Kitle ilçe binası önünde baskını protesto etti. “HDP halktır, halk burada” sloganlarını atan kitle ile polis arasında arbede yaşandı.

İlçe binasında arama sonlanırken, polis ve TOMA araçlarının ilçe binası önünde bekleyişi sürüyor. Kitlenin de ilçe binası önünde bekleyişi sürerken, HDP İstanbul Eş Başkanlarının ilçe binasında basın açıklaması yapması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.