HDP binasının kundaklamasına tepki

HDP binasının kundaklamasına tepki
Yayınlama: 28.05.2020

HDP Cizre İlçe Örgütü binası kapısının maskeli bir şahıs tarafından kundaklanmasına tepki gösteren partililer, hiçbir saldırı karşısında geri adım atmayacaklarının mesajını verdi.

 Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Örgütü’nün bulunduğu bina kapısının gece saatlerinde üzerinde kurşun geçirmez olduğu düşünülen yelek bulunan maskeli bir şahıs tarafından yakılması protesto edildi.

Aralarında HDP Şırnak milletvekilleri Hasan Özgüneş ve Nuran İmir’in de bulunduğu çok sayıda partili, kundaklanan kapı  önünde açıklama yaptı. 

 ‘GERİ ADIM ATMAK YOK’

 HDP’li Özgüneş, kentteki yoğun güvenlik önemlerine dikkati çekerek, “Bu ilçede ya da özellikle Kürt illerinde bir kuş dahi uçsa gözden kaçması imkansızdır. Ama ne hikmetse 3’üncü kez ilçe binamız yakılmaya çalışılıyor. Failler ortada yok. Bu devlete karşı işlenen bir suç olsaydı 24 saat geçmeden failler bulunur, TV’ler paylaşırdı. Ne JİTEM’in verdiği tehditler, ne karanlık güçlerin bizlere yönelimleri ne de herhangi bir gücün faşizan yönelimi bizi mücadelemizden bir adım geri götürmeyecektir. Biz bu mücadeleyi daha çok örgütlenerek, daha fedakarca sürdüreceğiz” şeklinde tepkisini dile getirdi. 

 ‘MÜCADELEMİZİ FRENLEYEMEZSİNİZ’

 Özgüneş, Vali, Kaymakam ve emniyetteki yetkililere seslenerek, “Savcı bey, bunu açığa çıkarmazsanız bizim kanaatimiz ‘Birileri kollanıyordur’ anlamında olur. Elinizdeki hukuku, imkanlarınızı bu toplumun barışı, özgürlüğü ve eşitliği için kulanın. Hiçbir güç, zulüm, baskı, ölüm ve yakmayla demokratik zeminde yürüttüğümüz mücadelemizi frenleyemez. Kimse bu niyetle ne yatsın ne kalksın” ifadelerini kullandı. 

‘DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ’ 

HDP’li İmir ise, “Botan mücadelenin merkezidir, direnişin merkezidir. Botan bugün burada ve dizlerinin üzerindedir. Halkın içine nifak ve güvensizlik sokmaya çalışıyorlar. Ama unuttukları bir şey var. Cizîra Botan bugün mücadele anlamında asla diz çökmemiştir. Bundan sonrada asla diz çökmeyecektir. Biz dün buradaydık, bugün de buradayız yarın da burada olacağız” dedi. 

‘HDP HALKTIR HALK BURADA’ 

Saldırgan ve arkasında duranlara, “Biz sizden ve arkanızdaki güçlerden korkmuyoruz” diye seslenen İmir, şöyle devam etti: “Hukuki olarak mücadelemizi yürüteceğiz. Bizler oldukça bu kapı açık kalacaktır. HDP bayrağını tüm saldırılara karşı Botan’dan yükseltmeye devam edeceğiz. Botan halkı başı diktir, kimse bu halkın onurlu duruşunun önünde duramaz. Umut biziz” dedi. Açıklama, “HDP halktır halk burada” sloganıyla son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.